Lucian Dolcu, procuror la DNA Timişoara

Lucian Dolcu, procuror la DNA Timişoara
ARAD. Lucian Dolcu, fost procuror criminalist la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, va activa de joi în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), secţia Timişoara.

Decretul de numire a fost semnat vineri, 26 noiembrie, iar Dolcu îşi va ocupa biroul începând de astăzi, 2 decembrie. Lucian Dolcu a activat între anii 1998 şi 2010 ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, ca avocat în cadrul Baroului Arad, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lipova şi, ulterior, de doi ani, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

Poate cel mai cunoscut caz instrumentat de Dolcu este cel al poliţiştilor şpăgari de pe Valea Mureşului, în urma căruia 11 oameni ai legii şi o angajată a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale au fost reţinuţi şi acuzaţi de luare de mită şi luare de mită în formă continuată. Pentru noua funcţie, procurorul a susţinut un interviu la Bucureşti cu şefii DNA, iar, ca o noutate, Lucian Dolcu este primul procuror din Arad care va activa la DNA.

JA-A.G.