Lucian Riviş Tipei: “Primăria investeşte în modernizarea termoficării”

6Comentarii
Lucian Riviş Tipei: “Primăria investeşte în modernizarea termoficării”
Consilierul local a dat ca exemplu punctul termic de pe strada Miron Costin, în valoare de cinci milioane de lei.

Consilierul municipal liberal Lucian Riviş-Tipei a decis să iasă în faţă şi să precizeze că Primăria Arad are în vedere investiţii legate de reţeaua de termoficare a oraşului. „Este clar faptul că viitorul – soluţia pe termen lung – este o termoficare centralizată, nu una individuală. Şi ca acest gen de termoficare să fie funcţional, trebuie modernizat. Primăria investeşte în modernizarea sistemului de termoficare, ca o componentă de bază a investiţiilor, alături de celelalte domenii: drumuri, educaţie, sănătate”, a declarat pe subiect Lucian Tipei.

Consilierul liberal a dat şi un exemplu concret, pe post de dovadă a intenţiilor municipalităţii de a investi în termoficarea Aradului. „Punctul termic de pe strada Miron Costin este în plin proces de modernizare, acolo urmând să funcţioneze 7 module termice automatizate. Ca un prim câştig, se reduc pierderile la distribuţie cu aproximativ 20%, pierderile tinzând spre 0%. În acelaşi timp, este şi o măsură de redimensionare a personalului, implicit de o reducere a costurilor privind fondul de salarii. Investiţia, în valoare de aproximativ cinci milioane de lei, face parte din Programul naţional de termoficare 2006-2020, unde contribuţia Primăriei este substanţială, iar diferenţa fiind asigurată din fonduri guvernamentale.”, a precizat Lucian Riviş-Tipei.

Alesul municipal a mai subliniat că „astfel de investiţii, pentru modernizarea termoficării, vor continua, pentru a pregăti cum trebuie sezonul de iarnă”.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor