Lucian Varsandan a batut definitiv in instanta Primaria Timisoara, obligata acum sa-i evalueze proiectul de management

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
Lucian Varsandan a batut definitiv in instanta Primaria Timisoara, obligata acum sa-i evalueze proiectul de management
© foto: radioromaniacultural.ro
Este oficial! Lucian Vărșăndan, cel care a condus timp de 10 ani Teatrul German de Stat din Timișoara, dar a fost înlăturat din funcție de Primăria Timișoara, a câștigat definitiv procesul cu municipalitatea, care este acum obligată să-i evalueze proiectul de management depus anul trecut.

Decizia luată de Tribunalul Timiș a fost menținută acum de Curtea de Apel Timișoara, cu titlu definitiv. Primăria trebuie să publice sentința pe site și într-un ziar de largă circulație.

Teatrul German din Timișoara funcționează acum cu director interimar, după ce reprezentanții primăriei l-au înlăturat din funcție pe Lucian Vărșăndan. Șeful Serviciului Resurse Umane din Primăria Timișoara, Rodica Aurelian, ar fi descoperit cam târziu că cel care a condus zece ani Teatrul German de Stat din Timișoara ar avea o problemă cu studiile pentru funcția pe care o ocupă.

Municipalitatea nu a încheiat un nou contract de management după evaluarea care se face an de an. Lucian Vărșăndan a luat nota 9,88 la evaluare, urmând să depună un nou proiect de management, dar primăria nu l-a mai analizat. El a decis să dea municipalitatea în judecată, iar până la soluționarea definitivă a acțiunii nu se putea organiza un nou concurs de proiecte de management.

În 27 martie, Tribunalul Timiș a decis că reprezentanții primăriei nu au procedat cum trebuie când nu i-au permis lui Lucian Vărșăndan să-și prezinte proiectul de management, mai ales că avea nota 9,88 la evaluare. Magistrații au suspendat hotărârea de consiliu local privind aprobarea Regulamentului de organizare și desfășurare a concursului de proiecte de management pentru Teatrul German de Stat Timișoara până la soluționarea definitivă a acțiunii în anularea aceluiași act administrativ, înregistrată în dosar. Decizia a fost executorie. În 24 aprilie, judecătorii i-au dat dreptate tot lui Vărșăndan și au obligat primăria să continue procedura administrativă de analiză a noului proiect de management depus de reclamant, inclusiv la comunicarea către reclamant. Juriștii primăriei au făcut recurs la Curtea de Apel, care a decis însă tot în favoarea fostului director al Teatrului German. Soluția a fost dată recent.

„Respinge excepția inadmisibilităţii recursului. Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active. Respinge recursul declarat de recurenţii – pârâţi Municipiul Timişoara prin Primar si Consiliul Local al Municipiului Timişoara, împotriva sentinţei civile nr. 710/24.04.2018, pronunţată de Tribunalul Timiş, în dosar nr. 9545/30/2017, în contradictoriu cu intimatul – reclamantul Vărşăndan Lucian-Manuel. Fără cheltuieli de judecată în recurs. Definitivă”, se arată în soluția pe scurt.

Acum, reprezentanții primăriei sunt obligați să analizeze proiectul de management pregătit de Vărșăndan. Practic, Primăria Timișoara trebuie să meargă mai departe cu procedura anulată în toamna lui 2017 și să analizeze proiectul de management depus deja de Lucian Vărșăndan.

Lucian Vărșăndan, fostul director al Teatrului German, a câștigat anul acesta premiul Radio România Cultural la secțiunea Teatru, pentru excelența managementului vizionar și coerența strategiei artistice a teatrului pe care l-a condus până în toamna lui 2017.

UPDATE. Robu: Nimeni nu a avut nimic cu acest domn

Primarul Nicolae Robu a reacționat la vestea că Lucian Vărșăndan a câștigat procesul cu Primăria Timișoara. El susține că nimeni nu a avut nimic cu directorul Teatrului German, dar funcționarii erau obligați să aplice legea, așa cum au interpretat-o ei, chiar dacă în final s-a dovedit că au greșit.

„Nimeni nu a avut nimic cu acest domn. El m-a dezamăgit total prin încăpățânarea pe care a dovedit-o. I-am spus din start, după părerea juriștilor noștri și după părerea mea nu e în regulă. Trebuie organizat concurs! I-am spus foarte simplu: mergeți în instanță. Dacă câștigați vă dăm postul înapoi. Eu îi înțeleg și pe funcționarii publici. El trebuia să se adreseze imediat instanței, pentru că noi nu suntem subordonați nici Ambasadei Germaniei, nici Președintelui, suntem subordonați legii”, a spus Robu.

Întrebat de ce ia în continuare apărarea Biroului de Resurse Umane, condus de cotroversata Rodica Aurelian, având în vedere numeroasele procese pierdute de primărie ca urmare a unor decizii luate de acest departament, Robu a avut următoarea afirmație: „Nu e chiar așa mare procentul de pierdere. (…) Știe un judecător dacă un funcționar e capabil sau nu?”

Articole pe aceeași temă:

Lucian Vărșăndan, cel care a condus timp de 10 ani Teatrul German de Stat din Timișoara, dar a fost înlăturat din funcție de Primăria Timișoara, tocmai a câștigat cea de-a doua bătălie în instanță cu municipalitatea, care este obligată de judecători să evalueze proiectul de management depus de acest...
Înlăturat din funcția de director al Teatrului German de Stat din Timișoara, Lucian Vărșădan a câștigat o primă bătălie cu municipalitatea, care nu mai poate face concurs pentru numirea unui nou director la Teatrul German, cel puțin deocamdată. Instanța a decis să suspende hotărârea de consiliu l...0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !