Lucrări la roşiile din sere şi solarii

Lucrări la roşiile din sere şi solarii
Lucrări la roşiile din sere şi solarii
ARAD – Îngrijirea tomatelor din solarii necesită atenţie şi precauţie din partea cultivatorilor.

Lucrarea de legat a tomatelor se execută la 4-7 zile de la plantat, după ultima completare a golurilor. Metoda clasică poate fi înlocuită cu prinderea tulpinilor pe sfoara de legat cu ajutorul unor clipsuri din plastic.

Copilitul, o lucrare pentru optimizare

În general, această lucrare se face concomitent şi cu alte lucrări în verde, urmărindu-se să asigurăm un echilibru optim între creşterile vegetative şi cele generative. O altă lucrare specifică este cea de înlăturare a frunzelor ce contribuie la o mai bună circulaţie a aerului în cultură, favorizează pătrunderea luminii etc.

Cârnitul, lucrare efectuată în general după 5-6 etaje de fructificare, în cazul culturilor scurte, poate cauza apariţia frunzelor răsucite, lucru ce duce implicit la scăderea forţei de absorbţie şi de transport al apei în plante.

Polenizarea florilor, o lucrare cu dificultăţi

Polenizarea florilor întâmpină unele dificultăţi la culturile din seră şi la cele din solarii, datorită condiţiilor de mediu care nu sunt prielnice dezvoltării normale a florilor şi nici proceselor de polenizare. Pentru eliminarea unor astfel de deficienţe se pot aplica tratamente la flori cu biostimulatori.

Efecte bune se pot obţine şi cu produsele Borcomplex sau Folibor 5l/ha. De asemenea, folosirea bondarilor la polenizarea florilor este o măsură extrem de eficientă, o familie formată din 80 de exemplare asigură polenizarea florilor pentru o suprafaţă de 2500 mp.

Dr.ing.Petru  Vărădie0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !