Lucrările din 3 comune bihorene finanțate prin Fondul de Dezvoltare și Investiții

De Veronica Bursaşiu
Lucrările din 3 comune bihorene finanțate prin Fondul de Dezvoltare și Investiții
© FOTO: Arhivă Bihon
Guvernul și Comisia Națională de Prognoză au anunțat că au acceptat 116 proiecte, în valoare totală de peste 2,3 miliarde de lei, destinate micilor proiecte de investiții: ulițe, drumuri, podețe, școli, dispensare. Trei dintre aceste proiecte sunt finanțate în comunele din Bihor conduse de primari PSD: Brusturi, Dobrești și Nojorid.

Comuna Brusturi a primit pentru Modernizare drumuri și străzi de interes local suma de 26.015.779 lei, la Nojorid au fost prevăzuți pentru Modernizare străzi 10.515.276 lei, iar comunei Dobrești i-au revenit pentru Înființarea rețelei de canalizare apă menajeră în satele Topa de Sus, Topa de Jos, Cornișești, Crâncești și Hidișe suma de 29.846.457 lei.

Proiectele vor începe să fie implementate în octombrie, când vor fi alocate și primele tranșe de bani, potrivit unui anunț al premierului Viorica Dăncilă.

Proiectele vor fi finanțate printr-un nou instrument numit Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI), lansat de guvern și Comisia Națională de Prognoză în această primăvară. Fondul e gestionat formal de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, Finanțarea proiectelor de dezvoltare se asigură sub formă de granturi, acordate din Fond, iar sursa de finanțare a Fondului o reprezintă împrumuturile în lei, acordate din disponibilitățile contului curent general al Trezoreriei Statului. Valoarea totală a împrumuturilor acordate Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză pe un interval de 20 ani este de 10 miliarde de euro. Finanțarea va fi acordată pentru mici proiecte în domenii precum sănătatea, mica infrastructură, educația și cercetarea. Cele mai mari sume de bani au ajuns în Comuna Vitomirești pentru Modernizare infrastructură rutieră locală – 71 milioane lei, la Buzău, pentru Lucrări de reparații la unitățile de învățământ, 70 milioane de lei, respectiv la Jurilovca, pentru Modernizare drumuri locale, 69 milioane lei. Lista proiectelor poate fi consultată aici.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !