Lumbago de şase milioane

31Comentarii
Lumbago de şase milioane
ARAD. PNL Arad consideră că introducerea coplăţii în sistemul sanitar nu face decât să pună încă un bir pe spinarea contribuabilului, într-o ţară deja sărăcită de mulţimea de taxe şi impozite.

Vicepreşedintele PNL Arad, Vasile Man, spune că „implementarea mecanismului de coplată pleacă de la premisa că în România sănătatea este gratuită, premisă falsă, întrucât pentru fiecare angajat se plăteşte 10,7% lunar, sumă colectată de la angajat şi angajator”. Liberalii, spune Man, nu pot fi de acord nici cu modalitatea de acordare a scutirilor de coplată: „Pensionarul care are sub 700 lei este scutit, pe când cel care are 701 lei plăteşte, ceea ce înseamnă că pensia reală îi scade sub nivelul celui scutit. nu mai vorbesc despre salariatul care are 550 de lei”. Pentru a exemplifica ce înseamnă tichetul de coplată, de 600 lei, Man a demonstrat, cu cifre, că o simplă criză de lumbago te poate costa- ca şi coplată- exact 600 de lei. Adică, atâta cât ar trebui să plăteşti pe parcursul unui an !

Redăm, pe scurt, simularea făcută de Man :constaţi, seara, că nu te poţi ridica din pat şi ai dureri îngrozitoare la şale. Chemi salvarea, asistenta îţi încasează prima dată coplata, după care îţi face o injecţie şi îţi spune ca a doua zi să mergi la medicul de familie; A doua zi, te duci la medicul de familie, acesta îţi ia coplata şi îţi face trimitere la un specialist; Specialistul îţi ia banii şi te trimite să faci cinci sau şase analize, ca nu cumva – Doamne, Fereşte, să ai cine ştie ce baiuri ascunse. Plăteşti analizele, dar ca să fie sigur, medicul de familie- după ce îţi ia din nou coplata, te sfătuieşte să faci şi un RMN. La RMN, după ce ai plătit, medicul îţi spune că nu ai decât lombago şi îţi face trimitere la fizioterapie, unde, fireşte, coplata..

JA-S.T.31Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor