Luni incepe curatenia de primavara la Timisoara. Programul masinilor Retim

De Adrian Panduru
Luni incepe curatenia de primavara la Timisoara. Programul masinilor Retim
De luni, 4 aprilie, la Timișoara începe curățenia de primăvară. Mașinile Retim vor trece pe strada dumneavoastră pentru a vă aduna deșeurile rezultate din curățenia de dinainte de Paști. Aveți grijă însă ce scoateți la marginea drumului, nu se colectează molozul rezultat în urma amenajărilor! Puteți vedea când ajunge mașina Retim pe strada dumneavoastră.

Curățenia de primăvară în Timișoara, anul acesta, se va desfășura în perioada 4-19 aprilie. Cei de la Retim vor ridica deșeurile mai întâi în zona de nord a orașului față de canalul Bega, începând din 4 aprilie, iar apoi în partea de sud, din 11 aprilie.

În cadrul acţiunii se vor colecta numai obiecte de uz casnic şi gospodăresc şi deşeuri vegetale rezultate din curăţarea arborilor plantaţi pe aliniamentele stradale şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor, precizează autorităţile locale. Angajații Retim nu vor aduna deșeurile ce provin din amenajări interioare și acțiuni de salubrizare a pivnițelor sau a podurilor, deci nu se colectează molozul, praful de cărbune, țiglele, cărămizile, faianța sau gresia spartă.

„Este interzisă scoaterea şi depozitarea pe domeniul public a obiectelor de uz casnic și gospodăresc, a deşeurilor vegetale rezultate din curăţirea arborilor de pe aliniamentele stradale şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor mai devreme de o zi faţă de cea în care este programată colectarea. De asemenea este interzisă depunerea deșeurilor după ziua în care este programată colectarea în zonele şi cartierele din municipiul Timişoara. Proprietarilor de imobile (case individuale), asociaţiilor de proprietari/locatari, instituţiilor publice, agenţilor economici le revine obligaţia să depună în ordine, la bordura carosabilului, fără a împiedica circulaţia, resturile provenite din tăieri de corecţie, ramuri tăiate la dimensiuni de maxim 1 metru şi legate în snopi, deşeurile şi obiectele ce se colectează în cadrul campaniei ecologice de primăvară”, transmit reprezentanții Retim. Cei care nu respectă regulile impuse de societatea de salubritate riscă amenzi între 500 și 1.000 de lei – persoane fizice și între 1.000 și 2.000 de lei – persoane juridice.

Anexat acestui articol aveți graficele de curățenie, pentru a ști când vin mașinile Retim pe strada dumneavoastră, dar și programarea perimetrelor de curățenie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !