Luni se dă căldura. Subvenţii de 8,3 milioane de lei pentru CET

De Diana Dutu
Reactualizat la:
7Comentarii
Luni se dă căldura. Subvenţii de 8,3 milioane de lei pentru CET
După ce au aprobat acordarea subvenţiilor, aleşii locali au discutat despre furnizarea căldurii.

Nu mai puţin de 8,3 milioane de lei au fost luaţi din rezerva bugetară a municipiului Arad pentru a acoperi diferenţele de preţ şi tarif la energia termică livrată populației, în vederea achitării în avans a consumului de gaze naturale de către producătorul de energie termică furnizorului de gaze naturale. Decizia a fost aprobată în ultima şedinţă a Consiliului Local Municipal Arad.

Potrivit expunerii de motive care a însoţit proiectul de hotărâre votat de aleşi, la baza aprobării plăţilor stau „posibilitatea acordării în avans de către ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale, furnizorilor de energie termică către populație, a diferenței dintre prețul de producere, transport, distribuție și furnizare a energiei termice livrate populației și prețul local al energiei termice facturate populației, dar şi Contractul de vânzare-cumpărare a gazelor naturale încheiat între SC CET Arad SA și C-GAZ & Energy Distribuție SRL”.

Când se dă căldura?

Dacă problema subvenţiilor a fost rezolvată, a mai rămas întrebarea: când se dă drumul la căldură? Răspunsul fiind dependent de vreme, iar prognoza meteo anunţând temperaturi în uşoară urcare, viceprimarul Călin Bibarţ a anunţat că, în urma discuţiilor dintre administraţie şi CET, „s-a luat decizia să nu se dea drumul încă la căldură. Dacă scade temperatura, ei sunt pregătiţi şi nu e nicio problemă”.

Potrivit informaţiilor noastre, CET Hidrocarburi va furniza căldură în casele arădenilor începând de luni, 8 octombrie, când vor demara etapizat probele la cald ale sistemului centralizat de încălzire. „Terenul” a fost pregătit deja, în ultima săptămână CET Hidrocarburi efectuând probe de etanşeitate pe reţelele de termoficare secundar.

Taguri: , ,


7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor