Lupan, tot mai aproape de 850.000 de euro?!

7Comentarii
Lupan, tot mai aproape de 850.000 de euro?!
ARAD – Tribunalul a respins contestaţiile formulate de Primăria Arad la executarea silită a conturilor cerută de Lupan.

“Am câştigat”, a fost fraza pe care a rostit-o joi Graziela Bârla, avocata lui Ilie Lupan, cu toate că, un urmă cu nici două ore, nu credea defel că va ajunge să spună asta. Ieri, Tribunalul Arad s-a pronunţat în procesul dintre Ilie Lupan şi Primăria Arad, după ce a analizat contestaţiile depuse de părţi. Primăria a precizat că banii nu trebuie daţi de Municipalitate, ci de Fondul Proprietatea în timp ce avocatul lui Ilie Lupan a precizat faptul că Municipalitatea cuprinsese în buget, încă din 2009, aproape un milion de euro, bani necesari despăgubirii lui Ilie Lupan, deci se pregătise pentru acest eveniment.

Greu de crezut?

După judecată, avocatul arădeanului ne-a declarat că nu crede că şansele ca instanţa să se pronunţe în favoarea lui Lupan sunt de doar 1%, dacă ar fi să analizeze cum a decurs judecata. După nici două ore, la momentul verdictului, Bârla a precizat: “Îmi fac mea culpa. Am judecat-o greşit pe judecătoare. Cred că a fost supusă unor presiuni puternice şi jos pălăria că a rezistat acestora”.

Instanţa respins ieri contestaţia înaintată de Primăria Arad la executarea silită a conturilor la care urma să procedeze executorul judecătoresc contactat de Lupan. Este vorba de contul Primăriei Arad deschis la Trezorerie, unde a fost poprită încă din 2007 suma de 850.000 de euro, destinată arădeanului pentru partea de teren de sub CET care nu i-a fost restituită în natură.

Poate lua banii

“În mod normal, în două, trei zile, adică după redactarea hotărârii instanţei, putem ridica banii din contul Primăriei. La cei 850.000 de euro se adaugă şi cheltuielile de judecată şi penalităţile. Primăria are dreptul să facă recurs la această sentinţă, dar, după redactarea ei, banii pot fi mutaţi din contul Primăriei în contul executorului şi de aici să ajungă la Ilie Lupan”, ne-a detaliat Graziela Bârla. Avocatul a precizat că dacă Primăria va lăsa lucrurile cum sunt acum, toate celelalte plângeri pe subiect – cum ar fi dosarul care se judecă pe 22 aprilie pentru plata nefolosinţei terenului care trebuia să ajungă în posesia lui Ilie Lupan din anul 2003 – vor fi abandonate, lupta cea mare fiind câştigată.

Face recurs

Primăria Arad susţine, prin vocea Corinei Drăghici, purtător de cuvânt, că Municipalitatea va face recurs. “Alte detalii legate de modul în care va acţiona Primăria sau de momentul posibil al ridicării banilor le vom putea da doar după ce vom vedea sentinţa redactată şi motivarea”.

Fără rea intenţie

Totuşi, Primăria a dorit să precizeze un lucru: “Nu suntem împotriva reconstituirii dreptului de proprietate al cetăţenilor, dar apărăm în acest proces dreptul Municipalităţii pentru că suntem de părere că sumele cerute de Lupan trebuie acordate de Fondul Proprietatea iar valoarea propusă considerăm că a fost stabilită fără bază legală”.

A.D.B.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor