Lupte la baionetă în PNL

De Simion Todoca
Lupte la baionetă în PNL
PNL Arad riscă să devină victimă a războiului pentru şefia partidului.

După ce PNL Arad a decis să sprijine candidatura lui Ludovic Orban la președinția PNL, infirmând toate pronosticurile, care spuneau că vechii PD-iști vor lupta cot la cot pentru reprezentantul lor, care, după „defectarea” lui Cătălin Predoiu, a devenit Cristian Bușoi, acesta a trecut, se pare, la un atac frontal, profitând de funcția de secretar general interimar, care îi permite să facă presiuni asupra diverselor comitete și comiții din sânul partidului. Cum ar fi, de pildă, Comisia de arbitraj. Această comisie are puterea de a decide validarea sau anularea alegerilor la nivel municipal sau județean. Ca un făcut, probleme privind corectitudinea alegerilor au apărut exact la organizațiile județene care au decis să-l susțină pe Ludovic Orban. Printre altele, PNL Arad.

S-a găsit motiv

Știe deja toată lumea că deputatul Pistru și senatorul Ioan Cristina au contestat alegerile județene, la care Falcă a fost reales președinte unic, pe motiv că nu au fost respectate criteriile de stabilire a numărului de delegați la Conferința Județeană. Problema este că deja, invocând această sesizare, Cristian Bușoi încearcă să elimine organizația județeană Arad de la Congres, acordându-i doar 14 delegați, cei de drept, în loc de circa 150! Nimeni nu contestă dreptul conducerii centrale de a valida sau invalida alegerile din teritoriu, dar a priva PNL Arad de dreptul de a avea reprezentarea pe care o merită la Congres este profund imoral și nestatutar. Dreptul la reprezentare a fost câștigat, conform tuturor directivelor, în virtutea rezultatelor obținute la alegeri.

Dreptul câştigat

Conducerea centrală a PNL poate să anuleze alegerile județene, dar nu poate anula dreptul câștigat al organizației județene de reprezentare la congres. De pildă, spunem noi, vechea Delegație Permanentă ar putea fi convocată să voteze delegații la congres. După alegerea președintelui, e treaba lor dacă anulează sau validează alegerile de la Arad, dar în niciun caz nu au dreptul de a interzice dreptul liberalilor arădeni la vot. Nici foștii PDL-iști nici foștii PNL-iști nu doresc asta. Așa cum zice chiar Ioan Cristina, fost președinte al vechiului PNL, fost copreședinte al noului PNL și simplu senator la ora actuală, invalidarea alegerilor la Arad nu trebuie să afecteze drepturile PNL Arad la Congres. Cu atât mai mult cu cât este clar că ameninţările au venit după ce PNL Arad a decis să-l sprijine pe Ludovic Orban.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !