Măduța: Primăria Arad nu a solicitat apartamente ANL pentru militari!

De Monica Ardelean
Măduța: Primăria Arad nu a solicitat apartamente ANL pentru militari!
Arad. Un subiect care stârnește oamenii politici: Cetatea Aradului. De ce se tărăgănează acest transfer al cetății în circuritul turistic, cine e de vină pentru întârzierea inexplicabil de lungă a acestui proces?

Primăria spune că Ministerul, cei de la București susțin că administrația locală pentru că nu și-a îndeplinit obligațiile prevăzute în protocol. Deputatul arădean Flavius Măduța a decis să verifice dacă s-au făcut demersuri din partea autorității locale pentru îndeplinirea a cel puțin una dintre obligațiile cerute de minister: 250 de apartamente ANL pentru militari.

Solicitare…

O adresă către conducerea ANL și un răspuns care, în opinia deputatului, poate duce la informarea corectă a arădenilor. „Orice dezbatere şi orice demers pentru obţinerea Cetăţii trebuie să plece de la documente şi lucruri concrete, nu de la discursuri politice. Încă din 2010, protocolul semnat de administraţia locală din Arad, prin Consiliul Local Municipal şi primarul Gheorghe Falcă pe de o parte şi Guvernul Boc pe de altă parte a presupus asumarea unor obligaţii din partea administraţiei locale. Principalele obligaţii se referă la realizarea unor investiţii pentru unitatea militară din Gai şi construcţia a 250 de apartamente ANL pentru militari. Aceleaşi obligaţii sunt amintite şi acum, când se pune problema unui nou protocol” a explicat deputatul necesitatea demersului său.

…și răspunsul ANL

Răspunsul din partea ministrului Liviu Dragnea relevă faptul că Primăria Arad nu a făcut nici o solicitare pentru apartamente destinate cadrelor militare. „Aradul este cuprins în lista-sinteză a amplasamentelor locuinţelor pentru tineri cu 408 unităţi locative, în cartierul Micălaca, dar acestea nu sunt destinate cadrelor militare. Conform art 9 din legea 152/1998, locuinţele destinate militarilor sunt administrate de instituţiile din sectorul de apărare naţională şi sunt repartizate de conducătorul instituţiei care a preluat locuinţele, după criteriile pe care le stabileşte. Este vorba, în mod evident, de obiective distincte, care nu pot fi confundate cu cele 408 locuinţe destinate tinerilor. Potrivit protocolului din anul 2010, responsabilitatea pentru construirea apartamentelor ANL este asumată de CLM Arad. Nu înţeleg de ce administraţia locală îşi asumă o responsabilitate fără să facă nimic pentru a o îndeplini pe de o parte, iar pe de altă parte, acuză Guvernul că nu este de bună credinţă. Consider că aspiraţiile arădenilor de a valorifica Cetatea Aradului sunt pe deplin justificate. Sper ca prin clarificările aduse de răspunsul Ministerului Dezvoltării să contribui la înţelegerea situaţiei de fapt şi, în perspectivă, la stabilirea unor demersuri corecte care să permită trecerea Cetăţii Aradului în circuitul civil”, a spus deputatul PSD Flavius Măduţa.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !