MAFA4 – Cinema

De Eugen Rogojan
MAFA4 – Cinema
A patra ediție a Media Art Festival Arad se va desfășura în perioada 8 septembrie – 1 octombrie 2017.

Ediția cu numărul patru a Media Art Festival va debuta vineri, 8 septembrie 2017, ora 19, cu o expoziție de instalații media și o proiecție de filme în sala mică a Cinematografului Arta din municipiu. De la ora 21:30 va loc un concert Live și proiecții 3D, cu artistul Yvat.

Instalații și proiecții

Nucleul festivalului constă într-un grup de instalații site-specific care transformă sala de cinema în sală de expoziții. În program sunt incluse serii de proiecții, prezentări și concerte live. Tema festivalului este, simplu spus… cinema / cinematics – instalațiile și proiecțiile vor prelua și vor coloniza în timpul zilei cinematograful și îl vor bântui noaptea. Cinema + Art(a) – este o sintagmă pseudonim, sofisticată și banală în același timp.

Transformare

Spectatorii vor fi implicați, vor deveni complici, vor cădea în ambuscadă, vor fi luați prin surprindere. Între timp, la Muzeul de Artă din Arad, sala de expoziții kinema ikon se tranfsormă în sala de cinema – CINEMA2.

„Discordia”

În cea de-a doua zi a MAFA4, sâmbătă 9 septembrie, vor avea loc, de la ora 11, prezentări și critici cu George Sabău, Cristina Bogdan, Horea Avram, Levente Kozma, Sorin Neamțu, Mihnea Rareș Hanțiu și Ileana Selejan. De la ora 17, Cinema Arta va găzdui o proiecție de film și o sesiune de întrebări și răspunsuri. Este vorba despre „Discordia”, de Ioan Indolean, film lansat în 2016.

Experimentale

Vor urma, pe toată durata festivalului, în zilele de marți până duminică, în „CINEMA 2”, adică sala kinema ikon din cadrul Muzeului de Artă Arad, proiecții de filme experimentale. 62 de astfel de pelicule realizate între 1970 și 1989 vor fi prezentate publicului în sala de expoziții a kinema ikon.

Zeci de artiști

În toatal, MAFA4 este format din 18 instalații, peste 25 de proiecții și trei concerte, toate urmând să se petreacă pe parcursul a 24 de zile, în intervalul 8 septembrie-1 octombrie, la Cinema Arta și la Muzeul de Artă Arad.

Organizatorii

Curatorii festivalului sunt Călin Man și Ileana Selejan, iar organizatori Primăria Municipiului Arad, prin Centrul Municipal de Cultură Arad, kinema ikon, :BARIL și APA.

Program MAFA4 – CINEMA0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !