„Măgarul, masa şi băţul”

De Vasile Filip
Povestea de la „Bobiţă”
Povestea de la „Bobiţă”
Este spectacolul Teatrului de Păpuşi „Bobiţă” din Pecs (Ungaria), la Festivalul „Euromarionete”.

ARAD. A fost odată ca niciodată, un croitor şi fiul său, Jasper. Bătrânul avea o capră pe care o aprecia mult pentru că în fiecare zi dădea lapte. Băiatul era responsabil să aibă grijă de capră în fiecare zi, să o ducă la păşunile cele mai bune ca ea să aibă mereu stomacul plin. Oricum, năzdrăvana capră îl acuza pe băiat că nu o hrănea cum trebuie aşa că, croitorul s-a înfuriat şi şi-a alungat copilul de acasă.
Jasper s-a făcut ucenic la diverşi mesteşugari, a învăţat meseriile lor şi a primit de la fiecare câte un obiect magic: o masă întotdeauna plină cu mâncare şi băutură, un măgar, ce scotea din toate monede de aur, şi o bâtă ce pedepsea pe toţi duşmanii, la cererea tânărului. Aceste minunate „unelte”, bineînţeles, au atras atenţia jupâniţei hanului la care flăcaul a înnoptat în drumul său către casă…
Dar mai multe peteţi afla dacă veniţi astăzi – vineri, 8 mai – de la orele 10.00 sau 11.30, în sala Trupei de Marionete (str. Eposcopiei), la spectacolul Teatrului de Păpuşi „Bobiţă” din Pecs (Ungaria), „Măgarul, masa şi băţul” (ce va fi prezentat în două reprezentaţii).
Ar mai fi de precizat că spectacolul (de 50 de minute) se adresează unui public cu vârsta de la 4 ani în sus.

Concurs

Tot astăzi, dar după-amiază, de la ora 17.30, copii, păriniţi şi bunici sunt aşteptaţi, în aer liber, pe platoul din faţa Teatrului Clasic „Ioan Slavici” la un antrenant şi amuzant „Concurs de sperietori de ciori”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !