Magazin pentru militari la Arad

8Comentarii
Magazin pentru militari la Arad
ARAD – MApN vrea magazine pentru militari, pentru ca aceştia… să poată economisi timp la cumpărături.

Ministerul Apărării Naţionale şi-a propus, de curând, să aibă grijă de proprii angajaţi. Ca atare, MApN vrea să deschidă, potrivit agenţiei Newsin,  magazine destinate exclusiv militarilor, pentru ca aceştia să economisească timp la cumpărături şi să se dedice mai mult vieţii de familie. Ministerul nu vrea însă să cheltuiască bani pe acestă idee, ci cheltuiala să fie a  eventualilor agenţi economici care vor dori să investească într-o astfel de afacere. Ministerul ar urma să contribuie doar cu terenurile pe care se ridică aceste construcţii.

Proiectul  nu este nici pe departe la început, ci se află în procedură de avizare şi de definitivare a reglementărilor specifice la nivelul structurilor Ministerului Apărării Naţionale, urmând a fi înaintat apoi forurilor decizionale şi legislative.

Magazinele vor lua naştere în unităţile militare selectate de minister şi au menirea de a-i scuti pe militari de timpul pierdut la cumpărături şi de a le oferi acestora produse şi servicii de calitate.

La cumpărături în cazarmă

Potrivit Newsin, din aceste viitoare centre comerciale ar urma să poată fi cumpărate, de către personalul armatei activ, în rezervă sau în retragere, echipamente şi articole militare şi accesorii de vestimentaţie, dar şi produse alimentare sau de uz personal şi familial (lenjeria de corp şi de pat, cosmetice, mobilier, articole sportive, frigidere şi maşini de spălat). Militarii ar urma să beneficieze şi de curăţătorie chimică, spălătorie, vopsitorie, frizerie şi coafură, fotografie, croitorie, imobiliare, publicitate şi chiar servicii funerare.

Ministerul Apărării şi-a propus să înfiinţeze astfel de magazine militare în aproximativ 20 de micro-garnizoane şi unităţi din ţară, printre care şi la Arad şi Timişoara.

Model NATO

Procedura legală de atribuire a spaţiilor cu pricina nu a fost încă stabilită (iar reuşita este deja pusă sub semnul întrebării), dar oficiali din minister susţin că modelul magazinelor militare a fost importat de MApN de la armatele mai multor state membre NATO.

A.B.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor