„Magia Cuvântului” revine la bibliotecă

De Eugen Rogojan
„Magia Cuvântului” revine la bibliotecă
În perioada 26-30 octombrie se va desfășura cea de-a VI-a ediție a Festivalului de povești „Magia Cuvântului, în diferite locuri din Arad.

Vor fi povești pentru cei mici și cei…mai puțin mici și ateliere despre arta povestirii pentru voluntari, cadre didactice și bibliotecari. Timp de aproape o săptămână, dimineața și seara vor fi susținute spectacole de povești și ateliere de introducere în arta povestirii.

Povești de la castel

Festivalul se va deschide joi, 26 octombrie, în Sala Festivă a Tribunalului Arad. De la ora 18, acolo va avea loc spectacolul „Povești de înțelepciune și dreptate”, destinat tuturor vârstelor. A doua zi, vineri, 27 octombrie, copiii sunt așteptați la Domeniul Lupaș – Parohia Ortodoxă „Scânteia”, unde vor avea parte de „Povești duhovnicești” destinate celor din clasele primare (ora 10) și de „Povești de la castel”, destinate celor de gimnaziu (ora 14). Tot vineri, însă de la 18:30, se va desfășura și lansarea cărții de povești „Parcul fermecat”, la Teatrul de Marionete. În aceeași sală, de la ora 19 se va desfășura spectacolul „Poveștile copilăriei”, destinat arădenilor de toate vârstele.

Trecutul prin poveste

Sâmbătă, 28 octombrie, copiii sunt așteptați începând cu ora 9 la Școala „Sf. Ierarh Nicolae” din cartierul Grădiște, la „Școala cu povești”. După-masă, de la 14:30, Biblioteca Județeană îi așteaptă pe liceeni, profesori și învățători la atelierul despre „Arta povestirii”. De la 18, toată lumea este invitată la Muzeul de Istorie Arad, la spectacolul „Trecutul prin poveste”.
„Povești la Palat” este spectacolul de duminică al Festivalului „Magia Cuvântului”, acesta urmând să fie prezentat publicului din municipiu de la ora 17 în Sala Ferdinand a Primăriei.

Ultima zi, la Vladimirescu și Arad

Luni, 30 octombrie, festivalul va poposi și la Muzeul Etnografic „Maria Aiftincăi” din Vladimirescu, unde elevii claselor primare sunt așteptați la spectacolul „Acasă la bunica”. Seara, „Magia Cuvântului” se întoarce la Arad, în Turnul de Apă. De la ora 19, spectacolul „Impro-Storytelling” va fi susținut de către tinerii voluntari ai festivalului. În încheierea seriei de evenimente, spectacolul „Povești din turn” va fi prezentat în vechiul turn de apă al municipiului.

thumbnail0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !