Mai multe filme în Arad

De Eugen Rogojan
Mai multe filme în Arad
Promit cei de la Centrul Municipal de Cultură Arad și cei de la CitiZenit, care „se ocupă” de cinematografele arădene.

Centrul Municipal de Cultură Arad, cei care gestionează cinematografele arădene, alături de Asociația CitiZenit, care se ocupă de programarea proiecțiilor, promit că anul acesta vom avea parte de mai multe pelicule proiectate la cinematografele Arta, Grădiște și Solidaritatea.
„Vom organiza la Arta mai multe proiecții de film decât anul trecut, pentru diferite gusturi. În Gai, și la cel din Grădiște, am ales să păstrăm același ritm, pentru că a prins bine la public. Vom avea proiecții lunare, la Grădiște cu animații, iar la Solidaritatea cu filme pentru copii și tineret, axându-ne în special pe elevii din zonă”, spune Ramona Crețu, directorul adjunct al Centrului Municipal de Cultură Arad.

Programul proiecțiilor
Despre programul filmelor a vorbit Oana Furdea, din partea Asociației CitiZenit. „Noi avem o strategie pe termen lung la Cinematograful Arta, motiv pentru care vom crește anul acesta numărul proiecțiilor. Încercăm să transformăm acest spațiu într-un «Cinema Arthouse», adică pe lângă filme, să avem și diferite evenimente culturale, prin care să încercăm o formare a publicului tânăr arădean. În 2018, numărul filmelor va fi mai mare decât în anul trecut, urmând să fie proiectate și filme de cinematecă, dar și o retrospectivă a filmului românesc”, spune Oana Furdea.

Festivalurile continuă
Vor fi, în continuare, pe lângă proiecțiile regulate, și festivalurile deja cunoscute de arădeni. Festivalul de Film Documentar fARAD, Zilele Filmului Maghiar, Zilele Filmului Francez, Le Films de Cannes à Arad sunt doar câteva dintre festivalurile mai mici sau mai mari de film ce se vor organiza (și) la Arad și anul acesta. „Pe lângă cele deja cunoscute, vom avea și câteva proiecte noi. De exemplu, vom avea Zilele Filmului Chinez, eveniment ce va fi organizat în parteneriat cu Casa Româno-Chineză – Filiala Arad și Ambasada Republicii Chineze la București”, a adăugat Furdea.
O modificare în ceea ce privește filmele proiectate la Arta (str. Alecsandri, nr.2) este faptul că nu vor mai începe de la ora 19, ca și până acum, ci de la ora 20. „Cât despre accesul la proiecții, vom păstra ideea că se va percepe taxă de intrare în special pentru filmele care vor fi proiectate în premieră la Arad, urmând să anunțăm acest lucru la fiecare film în parte”, au conchis reprezentanții CMCA și CitiZenit.

Primul, pe 9 februarie
Prima proiecție de anul acesta va avea loc la Cinema Arta pe 9 februarie, de la ora 20, fiind vorba despre filmul „Soldații. Poveste din Ferentari”. În programul lunii februarie se mai regăsesc și filme precum „Happy End” sau „Proroca”.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !