Mai multe paturi pentru rujeolă

De Adriana Barbu
Mai multe paturi pentru rujeolă
Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a suplimentat numărul paturilor pentru copiii diagnosticați cu rujeolă.

Anunţ făcut de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, acolo unde în prezent sunt internați 20 de copii diagnosticați cu rujeolă. Un anunţ cu probleme şi revolte. Iată ce ne spun mai marii spitalului: „Din cauza numărului mare de cazuri de rujeolă înregistrat la nivel de județ, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a solicitat Direcției de Sănătate Publică Arad suplimentarea paturilor destinate pacienților cu acest diagnostic. DSP Arad a aprobat această solicitare, de reorganizare temporară, iar din această săptămână SCJU Arad dispune de încă 12 paturi în spațiul destinat Compartimentului de Neurologie și Psihiatrie Infantilă. Aceste paturi sunt destinate pacienților cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani”.

Ce se mai arată în comunicatul spitalului? Faptul că „în spațiul Compartimetului Boli Infecțioase Copii se vor interna, la etajul I, cazurile de rujeolă pentru copiii cu vârsta între 0 și 6 ani cu mamele însoțitoare – cu asigurarea condițiilor adecvate de igienă personală pentru acestea, iar la parter, cazurile de tip digestiv pentru toate categoriile de vârstă”. Dar şi faptul că „o recomandare a Direcției de Sănătate Publică Arad constă în limitarea numărului de internări a mamelor pacienților cu rujeolă pentru categoria de vârstă 7-18 ani”.

Fără paturi pentru mame!

Aprobarea de suplimentare a numărului de paturi a fost primită ca o veste foarte bună de către mai marii spitalului. Totuşi, există desigur şi părţi negative, făcute publice de cei de la unitatea medicală: numărul paturilor pentru mame nu a crescut cot la cot cu numărul paturilor destinate copiilor. „Ne bucură faptul că am primit aprobare pentru suplimentarea temporară a numărului de paturi destinate copiilor diagnosticați cu rujeolă, iar, pe această cale, dorim să facem un apel la buna înțelegere a părinților care au copii internați în spitalul nostru. Din cauza numărului mare de cazuri și a spațiului disponibil tot mai mic, nu ne permitem, în această perioadă, să asigurăm paturi și pentru mămicile cu copii de peste 7 ani. Sperăm să găsim înțelegere în rândul părinților deoarece atunci când acordăm un pat unei mămici, un alt copil ar putea rămâne fără pat”, a precizat dr. Corina Crișan, director medical SCJU Arad.

Orar de funcţionare

Totodată, mai marii spitalului scot în faţă Ambulatoriul de la Pediatrie, care funcționează de luni până vineri, între orele 8 – 20. „Părinții se pot prezenta, cu copiii, la cabinetul din ambulatoriu, aflat la parterul policlinicii, pe baza biletului de trimitere eliberat de medicul de familie, iar în caz de urgență pot apela direct, fără bilet de trimitere”, se arată în comunicatul spitalului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !