Mai puţine locuri de parcare

6Comentarii
Mai puţine locuri de parcare
Mai puţine locuri de parcare
ARAD – Primarul Falcă anunţă posibilitatea ca parcarea să fie interzisă în zonele în care se lucrează. Comunicat

Cu unele mici excepţii, şedinţa de ieri a CLM s-a desfăşurat în linişte. Primele discuţii în contradictoriu au fost la punctul 7, care făcea referire la exercitarea dreptului de preemţiune cu privire la achiziţionarea unor locuinţe situate în municipiu, asta după ce consilierul Ovidiu Moşneag a cerut stabilirea unor criterii după care se fac astfel de achiziţii.

Printre spaţiile ce puteau intra în proprietatea Primăriei fiind şi «Casa Vasile Goldiş», fostul sediu al ziarului «Românul». Proiectul a căzut apoi la vot, din informaţiile noastre aceasta fiind şi intenţia edililor care nu doreau să cumpere casele cu pricina.

Mai multe primării…

Atmosfera s-a încins puţin la punctul 10, când s-a discutat despre modificarea statului de funcţii al aparatului de specialitate al primarului, când Rodica Borza a dorit să afle câţi oameni lucrează la Primărie.

„S-a ajuns la nişte numere aberante. Nici nu ştiu ce fac unii dintre angajaţi. Daca aş afirma că se pregăteşte echipa de campanie a unora o să spuneţi că sunt rea. Sau sunt cifrele atât de mari încât nici nu îndrăzniţi să le pronunţaţi?”, a spus consilierul.

Răspunsul a venit foarte promt din partea preşedintelui de şedinţă Cziszter Kalman care a susţinut că Primăria Arad are 453 de angajaţi, din care 404 pe funcţii de execuţie şi 49 pe funcţii de conducere. „Anumite sectoare din Primărie nu sunt acoperite. Spre exemplu, la serviciul urbanism e o criză acută de personal”, a spus Cziszter.

Nemulţumit de acest răspuns, fostul primar Dorel Popa a întrebat cu trimitere directă la urmaşul său din fruntea executivului: „vă mai aduceţi aminte care candidat venea şi spunea că a găsit aici trei primării? Cu cât le-aţi extins între timp?”

Vor turnul şi fosta vama

În continuare, următoarele 17 puncte de pe ordinea de zi au trecut fără mari probleme, unele dintre ele aprobate în unanimitate, asta în condiţiile în care două proiecte au fost retrase, unul dintre acestea fiind cel cu privire la aprobarea planului urbanistic de detaliu pentru înfiinţarea unui cimitir în Micălaca Veche.

Consilierii şi-au dat astfel acordul, printre altele, pentru subvenţionarea energiei termice pentru populaţie, au aprobat proiectul de hotărâre pentru aprobarea studiului de fezabilitate necesar pentru amenajarea Ştrandului Neptun, au avizat noile tarife pentru canalizare şi au modificat contractul de concesiune a serviciului de iluminat public.

Când a venit însă vorba despre mandatarea viceprimarului Bognar Levente pentru a negocia achiziţionarea clădirii fostei vămi şi a turnului de apă, Valentin Paul Neamţ a propus să se ia în discuţie anularea contractului prin care turnul de apă a fost înstrăinat în 1990, „la preţul unei garsoniere”.

„La rândul său Coloman Edeleni este de părere că se impune studierea clauzelor contractuale, pentru că, „dacă se constată încălcarea contractului, altfel se poate negocia cu proprietarul”. În cele din urmă proiectul a fost aprobat în unanimitate.

Soluţii pentru trafic

În condiţiile în care lucrările din municipiu fac mari probleme şoferilor, circulaţia fiind în multe locuri ştrangulată, Emanoil Voicu a propus, la diverse, să se interzică parcarea pe tronsoanele care sunt în lucru, pentru eliberarea unei benzi.

„Peste tot în lumea civilizată, acolo unde se lucrează nu se staţionează, nici măcar nu se opreşte. Există un program al lucrărilor. În funcţie de acesta ar trebui să se interzică parcarea în acele zone”, a spus Voicu. Răspunsul primarului nu s-a lăsat mult aşteptat.

„Comisia de circulaţie se va întruni joi, pentru a se discuta despre aceste interdicţii”, susţine edilul.

L.S.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor