Mai puţine tramvaie pentru arădeni

85Comentarii
Mai puţine tramvaie pentru arădeni
ARAD – CTP propune eliminarea mai multor linii de tramvai, dar şi noi tipuri de abonamente.

Compania de Transport Public elimină mai multe linii de transport cu tramvaiele şi urmează să opereze modificări ale tarifelor de transport. Propunerea a fost deja afişată la transparenţă decizională, urmând să fie introdusă în dezbaterea Consiliului Local peste 30 de zile.

„Datorită faptului că a scăzut numărul utilizatorilor mijloacelor de transport în comun, s-a constatat că gradul de încărcare al tramvaielor este foarte scăzut, motiv pentru care este necesară micşorarea programului de transport. Pentru ca acestă reducere a programului de transport să nu afecteze populaţia prin mărirea timpilor de aşteptare se propune modificarea Programului de transport concomitent cu adoptarea unui abonament unic pe toate mijloacele de transport în comun existente în municipiul Arad”, se menţionează în propunerea înaintată de CTP.

Linii eliminate!

Se vor elimina, aşadar, o serie întreagă de linii: linia 2 (care făcea circuit pe traseul Centru-UTA-Alfa), 5 (care lega AradulNou de Micălaca), 8 (între centru şi Micălaca), 16 şi 16b (Centru – Grădişte), 17 (Făt Frumos- Micălaca).

Frecvenţa cu care vor circula tramvaiele se reduce. Potrivit estimărilor CTP, „se obţine o scădere a numărului de treceri pe centru la orele de vârf la 3 minute, faţă de 1 minut şi 40 de secunde, iar în afara orelor de vârf la 4 minute şi 40 de secunde, faţă de 3 minute şi 40 de secunde”.

Abonament unic

CTP va introduce, însă, o serie de facilităţi prin adoptarea unui abonament unic pe toate mijloacele de transport în comun. Fapt care, susţin reprezentanţii societăţii, „va duce la eliminarea nemulţumirii cetăţenilor care sunt nevoiţi să utilizeze mai multe mijloace de transport în comun pentru a ajunge la destinaţie”. Călătorii le vor putea folosi şi pe tramvaie, şi pe autobuze, şi pe microbuze. Preţul unui abonament unic va fi de 60 de lei, mult mai mic decât abonamentul pe toate liniile practicat în prezent, de 90 de lei. Vor fi introduse şi abonamente nenominalizate. Preţul acestora va fi de 150 lei pe lună, 80 lei pe două săptămâni, respectiv, 45 lei pe o săptămână.

Spre Ghioroc, nemodificat

Liniile preorăşeneşti cu numerele 9, 10, 11, 12 şi 14 se menţin nemodificate, acestea având şi în prezent o încărcare de 80 – 100%.

S.B.85Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor