Mai sunt două zile până la fabulosul Gărâna Jazz Festival!

De A.B.
Mai sunt două zile până la fabulosul Gărâna Jazz Festival!
Începe nebunia jazz pe Munții Semenic, unde timp de patru zile îşi va scrie istoria cea de a 22-a ediţie a festivalului de jazz de al Gărâna.

Joi începe probabil cel mai cunoscut festival de jazz din ţară: Gărâna Jazz Festival. Trei scene îi aşteaptă pe iubitorii jazz-ului în Munţii Semenic (Poiana Lupului, Hanul la Răscruce și Biserica Catolică din Văliug) pentru evenimentele gândite cu ocazia celei de a 22-a ediţii a mult apreciatului festival de jazz. Ca de obicei, la Gărâna, va fi cu muzică, cu un peisaj care îţi taie răsuflarea, cu mâncare aparte şi cu uluitoarea poezie a satului bănățean, gazdă a evenimentului. În cele 4 zile vor fi susţinute nu mai puţin de 25 de concerte de către muzicieni din 16 țări.

Şi nu de orice muzicieni, ci de unii pe care nu ai voie să-i ratezi. Iată line-up-ul:
Youn Sun Nah & Ulf Wakenius, Stanley Clarke Band, Sly & Robbie meet Nils Petter Molvær feat. Eivind Aarset & Vladislav Delay, Roberto Fonseca Trio, Rymden (Wesseltoft, Öström, Berglund), Sebastian Studnitzky Quartet, Ekalavya (Abhijith PS Nair, Mohini Dey, Sandeep Mohan, Johnson, Roop), La Classe operaia va in Paradiso (lider Mircea Tiberian), Pink Freud, Kekko Fornarelli Trio, Elena Mîndru Finnection feat. Adam Bałdych, Bandes Originales (Courtois, Erdmann, Fincker), Avishai Cohen’s Big Vicious, Puba Jazz Connection, Adam Bałdych & Helge Lien Trio și Tore Brunborg, Stefano Battaglia Trio, Emil Bîzgă Quartet – Gipsy Blues, Exit Oz, Trigon, Benny Rietveld Ensemble, Horea Crișovan Acoustic Trip, Alex Calancea Band, Raul Kusak, Teodor Pop, Gheorghe Fikl.

Dacă nu ați apucat încă să achiziționați bilete la festival, o mai puteți face online pe www.garana-jazz.ro/bilete. Biletele vor fi disponibile și la fața locului, la punctul de acces în Poiana Lupului, de joi, începând cu ora 16.00, în trei variante: bilet de o zi, la prețul de 85 lei; abonament pentru trei zile, la prețul de 240 lei și abonament pentru întreaga perioadă a festivalului, la prețul de 300 de lei.
Un lucru e sigur dacă mergeţi la Gărâna: veţi da acolo de mai toţi arădenii care iubesc acest gen de muzică.

Sfaturile organizatorilor

Şi dacă aţi decis că nu aveţi cum să rataţi ediţia din acest an, atunci organizatorii vă oferă câteva sfaturi despre zonă: „serile la Gărâna pot fi destul de friguroase, ținând cont că satul e situat la peste 1000 de metri altitudine. Pe timp de seară temperatura este de 10-11 grade Celsius, iar în timpul zilei vor fi până la 27 de grade. Spectatorii sunt sfătuiți să pună în bagaje haine călduroase, hanorace și jachete potrivite pentru o vacanță la munte. Din fericire, nu sunt anunțate ploi, dar, pentru orice eventualitate, nu ar trebui să lipsească din bagaje hainele impermeabile. Peste zi se poate face plajă și baie în lacurile din zonă (Lacul 3 Ape, Văliug), așa că, pe lângă pelerina de ploaie, puteți lua cu voi și costumul de baie”.
Şi tot organizatorii vă recomandă pentru cazare camparea, ca cea mai populară variantă de cazare la festival (desigur pentru cei obișnuiți cu șederea la cort) şi pentru că e protectivă cu bugetul dvs. Camparea se poate face pe dealuri, peste drum de scenă sau în curțile sătenilor. Dar în acest caz e important să fiţi înarmați cu echipamentul potrivit pentru camping: izoprene, saltele, saci de dormit, lanterne și, mai ales, haine groase.

Ce se întâmplă la Gărâna pe lângă concerte

Pe lângă concerte, mai spun organizatorii, publicul va putea participa la prezentarea unei instalații-experiment realizate de pictorul Gheorghe Fikl, la reprezentația piesei de teatru „Ferma”, a trupei Auăleu, la Târgul Național de Viniluri, la expoziția de afișe de jazz, precum și la lansarea cărții „Instant Stage” semnată de Ioana Tăut.

garana-program0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !