Majorare anulată la impozite

De Diana Dutu
1Comentariu
Majorare anulată la impozite
© A fost unanimitate la votul pe proiectul privind impozitele şi taxele locale FOTO: EMANUEL COTUNA
Consilierii locali municipali au decis, miercuri, revenirea la taxele şi impozitele din 2015.

Ceea ce primarul Gheorghe Falcă anunţa deunăzi a devenit lege: taxele şi impozitele locale pe 2018 rămân la nivelul din 2015. Consilierii locali municipali au aprobat, miercuri, proiectul de hotărâre care prevede modificarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Arad nr. 511/2017 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2018. Practic, s-a anulat majorarea cu 25% a impozitului pe clădirile rezidenţiale pentru persoanele fizice şi majorarea cu 5% a impozitului pe terenurile situate în intravilan la categoria de folosinţă „terenuri de construcţii”. Evident, toată lumea a fost de acord că revenirea la impozitele din 2015, proiectul fiind aprobat cu unanimitate.

Intervenţii

Înainte de momentul votului, însă, a luat cuvântul deputatul USR, Sergiu Vlad, care a felicitat administraţia pentru decizia de a renunţa la majorare şi a solicitat creşterea bonificaţiei pentru arădenii care plătesc impozitele o dată pe tot anul, de la 5% la 10%. De asemenea, liderul grupului PSD-ALDE, Beniamin Vărcuş, a ţinut să salute „reacţia cetăţenilor la proiectul de hotărâre privind creşterea impozitelor”, considerând că tocmai această reacţie a condus la iniţiativa primarului de a anula majorarea.

Consilierul independent Marin Lupaş a intervenit şi el pe subiect subliniind că apreciază generozitatea lui Gheorghe Falcă şi rugându-l pe edil să explice „de unde atâta generozitate, de unde atâta mărinimie pentru cetăţenii Aradului”. Desigur, răspunsul nu s-a lăsat aşteptat. În justificarea „generozităţii” sale, primarul a făcut referire, în primul rând, la suma destul de mică ce s-ar fi strâns din majorare, aproximativ 800.000 de euro, şi în al doilea rând la returnarea de către BERD a 8 milioane de lei, ca urmare a plății ultimei rate de capital din împrumutul încheiat între Municipalitate și Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Are nevoie de arădeni

Gheorghe Falcă nu a ascuns nici faptul că are nevoie de cetăţenii Aradului – inclusiv în cazul unor proiecte cum ar fi parcarea subterană din Piaţa Avram Iancu – iar anularea majorării impozitelor i-ar face pe arădeni să îi acorde mai uşor sprijinul.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor