Majorări salariale câştigate în instanţă

9Comentarii
Majorări salariale câştigate în instanţă
ARAD – Justiţia a dat sentinţe favorabile în cazul a 60 de unităţi de învăţământ arădene pe Legea 221.

Colac peste pupăză, acum când şcolile se luptă să-şi păstreze salariile fără a fi diminuate, instanţa a dat câştig de cauză în cazul a 60 de unităţişcolare arădene pe Legea 221.

Procesele sunt deschise pentru toate şcolile şi sunt aşteptate, şi în cazul celorlalte,  deciziile judecătoreşti. În acest moment Sindicatul Democratic din Învăţământ Arad reprezintă 99% din salariaţii din învăţământul arădean şi a deschis procese pe această lege pentru toate unităţile din judeţ.

„Această sentinţă, dacă va fi aplicată va aduce, în sfârşit, uniformizarea salarială în sistemul de învăţământarădean. Doi profesori cu aceeaşi vechime, aceleaşi grade didactice, nu vor mai avea salarii diferite din cauza aplicării sau nu  a unor sentinţe.” precizează Dănuţ Ieneşescu, liderul SDÎ Arad.

Majorarea salarială  va fi de 15%-16% în cazul celor care beneficiază de sentinţă la ora actuală şi de 33,4% în cazul celor care nu o au.  Sentinţa va fi aplicată cu începere din luna octombrie 2008. „Aşteptăm deciziile judecătoreşti pentru toate unităţile de învăţământ şi sperăm că vor fi şi ele soluţionate favorabil iar apoi aplicate. Nu ne dorim, la nivel de sindicat decât ca salariaţii din sistem să fie plătiţi conform legii, să fie un sistem unitar şi corect de salarizare ” completează Ieneşescu.

M.A.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor