Manifestări de înaltă ţinută

Manifestări de înaltă ţinută
ARAD – Seminarul Teologic Ortodox Arad a organizat şi găzduit mai multe simpozioane şi concursuri internaţionale.

Astfel,  Simpozionul „Tradiţie şi integrare. Unitate în diversitate” a dezbătut câteva teme de actualitate în contextul integrării ţării noastre în Uniunea Europeană, insistând asupra felului în care procesul instructiv-educativ se adaptează la noile cerinţe, păstrându-şi în acelaşi timp valorile autenticităţii autohtone. Identificarea acestor aspecte este esenţială în acest timp al istoriei pe care îl străbatem. Cu participare internaţională, cu invitaţi din cadrul Ministerului Educaţiei, de la Inspectoratul Şcolar al Judeţului Arad, de la ambele universităţi arădene, cu ateliere de lucru pe diferite secţiuni, cu o dezbatere de interes naţional (asupra proiectului de atunci al Legii educaţiei), cu două volume cuprinzând lucrările tuturor participanţilor, simpozionul  a fost o reuşită.

Anul acesta, proclamat de către Patriarhia Română „Anul omagial al Crezului Ortodox şi al Autocefaliei româneşti”, Seminarul arădean este din nou gazda unui simpozion, concurs şi a unei expoziţii internaţionale, „Lumina dreptei credinţe – Lumina Ortodoxiei Româneşti”, în data de 14 mai. Organizatorii îşi doresc ca simpozionul, adresat cadrelor didactice, elevilor şi studenţilor din ţară şi din străinătate, să fie o parte integrantă a manifestărilor organizate în ţară cu această unică ocazie, marcând o realitate multiculturală construită pe diversitate. Simpozionul va avea patru secţiuni, iar concursul şi expoziţia vor fi constituite din cinci secţiuni.

JA-V.F.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !