Maria Paşcalău, Mircea Potocean, Dimitrie Muscă şi Andrei Kozma, propuşi „cetăţeni de onoare” ai municipiului Arad

De Diana Dutu
24Comentarii
Maria Paşcalău, Mircea Potocean, Dimitrie Muscă şi Andrei Kozma, propuşi „cetăţeni de onoare” ai municipiului Arad

S-au schimbat planurile iniţiale ale Primăriei Arad privind acordarea unor titluri şi distincţii cu prilejul „Zilelor Aradului” 2018.

Dacă la sfârşitul lunii iulie Municipalitatea propunea acordarea a trei Titluri de Excelenţă (Siska-Szabo Hajnalca, Tisza Francisc şi Monica Fufezan) şi a unui Titlu Pro Urbe (Andrei Kozma), acum lista laureaţilor a fost îmbogăţită cu zece noi nume. Potrivit ultimei variante a proiectului de hotărâre privind conferirea unor titluri și distincții cu prilejul „Zilelor Aradului”, ediția 2018, nu mai puţin de 14 personalităţi arădene vor fi recompensate pentru remarcabilele succese obținute, pentru implicarea și responsabilitatea cu care și-au desfășurat activitatea.

Patru „cetăţeni de onoare”

Se vor conferi patru titluri de „Cetăţean de Onoare al Municipiului Arad” următoarelor personalităţi: *prof. Maria Pașcalău, pentru implicarea cu dăruire în dezvoltarea învățământului preuniversitar arădean, precum și în promovarea imaginii Aradului în țară și străinătate; *prof. Mircea Potocean, pentru profesionalismul și competența dovedite în întreaga carieră didactică; *Andrei Kozma, pentru întreaga activitate științifică și pentru profesionalismul de care a dat dovadă de-a lungul carierei sale medicale; *Dimitrie Muscă,pentru calitățile manageriale de excepție și contribuția adusă la dezvoltarea economică a Aradului.

De menţionat că profesorilor Maria Paşcalău şi Mircea Potocean li s-a decernat Titlul de Excelenţă în anii 2006, respectiv 2014.

Trei titluri Pro Urbe

Trei personalităţi arădene vor fi recompensate cu titlul Pro Urbe. Este vorba despre: *Viorel Dolha, pentru implicarea cu dăruire și responsabilitate în menținerea unei legături vii și active cu minoritățile române de peste hotare; *Iudita Cuvineanu, pentru modul exemplar în care a știut să implice Societatea de Cruce Roșie în viața comunității arădene; *general-maior (r) Vasile Ionel Heredea, pentru modul în care a coordonat unitatea militară în Decembrie 1989, pentru a proteja populația civilă și instituțiile din Municipiul Arad.

Patru titluri de excelenţă

Se conferă patru Titluri de Excelență pentru merite profesionale remarcabile, precum și pentru interesul consecvent de promovare a Municipiului Arad, următoarelor personalități: *în domeniul artelor vizuale: Cornelia Kocsis Josan, artist plastic şi Siska-Szabo Hajnalka,artist plastic; *în domeniul sportiv: Tisza Francisc, pentru dăruirea și implicarea cu care sprijină sportul arădean de performanță; *în domeniul managementul afacerilor: Monica Fufezan, pentru performanțele manageriale de excepție și pentru contribuția remarcabilă la promovarea Aradului în țară și străinătate.

Trei Diplome de Onoare

Se vor decerna trei Diplome de Onoare pentru merite sportive excepționale și pentru contribuția la dezvoltarea fotbalului arădean următorilor: Gheorghe Ivan (Cetățean de Onoare al municipiului Timișoara, 2009), Emanoil Gherghel şi Korosi Ladislau Ștefan.

Ceremonia, la Palat

Parte a evenimentelor desfăşurate de Zilele Aradului, ceremonia de decernare a titlurilor şi distincţiilor din acest an va avea loc în Sala Palatului Cultural (proaspăt reabilitat). Practic, va fi o şedinţă publică extraordinară a Consiliului Local Municipal, în care se vor conferi aceste titluri şi distincţii. Totul se va întâmpla miercuri, 22 august, începând de la ora 14.00.24Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor