Marionetele ne așteaptă!

De Eugen Rogojan
Marionetele ne așteaptă!
Trupa de Marionete îi așteaptă pe micii pasionați de teatru în fiecare duminică, cu spectacole captivante.

Câte un spectacol pe săptămână le oferă cei din Trupa Marionete a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” arădenilor de toate vârstele. Pe 25 februarie și 4 martie, de la ora 11, „Fata babei și fata moșneagului” vor poposi pe scena Sălii Marionete (strada Episcopiei, numărul 15). Cu scenografia semnată de Marian Sandu și regia de Carmen Mărgineanu, spectacolul clasic cu marionete la fire medii este „un spectacol plin de culoare, care are ca suport muzical folclorul moldovenesc. Este un spectacol pentru toate vârstele, în care marionetele vă spun această minunată poveste”.

Greuceanu, din nou la Teatru

Pe 11 martie, de la aceeași oră, tot la Marionete va urca pe scenă „Greuceanu”. În regia lui Gabriel Apostol, cu scenografia semnată de Oltea-Clara Dărânga și pe un fundal sonor semnat de Dan Bălan, „Greuceanu”, îi așteaptă la Marionete pe toți cei cu vârsta mai mare de 5 ani. „Şi dacă într-o dimineaţă soarele n-ar mai răsări şi luna ar dispărea de pe cer, cine ar îndrăzni să le caute şi unde? Cât curaj ar trebui să ai ca să smulgi luna şi soarele din ghearele zmeilor? Ce prieteni buni cu care să te sfătuieşti înainte de a pleca în aventură şi ce ochi albaştrii să-ţi lumineze gândul atunci când întunericul te împresoară. Toate aceste întrebări şi altele încă, îşi găsesc răspunsul în Povestea lui Greuceanu, viteazul născut din dorinţa noastră de eroi.

Păpuși, marionete și actori

„Zâna Lacului” ajunge și ea pe scena sălii Marionete, pe 18 martie. Cu regie semantă de Maria Gornic și scenografie de Zofia Krzyzanowski, „Zâna Lacului” aduce laolaltă patru actori ce vor prezenta, într-un mod original, cunoscută poveste a frumoasei zâne de pe fundul lacului, răpită de un zmeu. Păpuși, marionte, actori – toate se împretesc într-un spectacol interactiv.

Final de lună cu Ion Creangă

Finalul lunii martie vine cu „Povestea porcului”, pe data de 25, de la ora 11. În regia lui Cristian Mitescu, scenografia Eugeniei Tărășescu Jianu și cu muzica semnată de Dan Bălan, spectacolul se bazează pe cunoscutul text al lui Ion Creangă. „Rămâne să vă convingeţi că de multe ori aparenţele înşală şi că porcuşorul năzdrăvan nu e ceea ce pare”, spun cei de la Marionete.

Sala și biletele

Spectacolele Trupei Marionete a TCIS se desfășoară la Sala Marionete (Teatrul de Marionete) de pe strada Episcopiei, numărul 15, duminica, de la ora 11. Biletele se pot achiziționa înaintea începerii spectacolelor, costând șase lei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !