Marius Sulincean: „Proiectul unei clinici oncologice la Arad nu trebuie pierdut din cauza unor erori administrative”

De Simion Todoca
Marius Sulincean: „Proiectul unei clinici oncologice la Arad nu trebuie pierdut din cauza unor erori administrative”
Consilierul judeţean PSD Marius Sulincean cere administraţiei să nu pună, prin măsuri eronate, în pericol proiectul unei clinici oncologice la Arad, pentru care s-a primit finanţare prin PNDL.

„PSD Arad consideră nepotrivită iniţiativa conducerii CJA şi mai ales lipsită de orice delicateţe umană, de a muta morga lângă Oncologie, după modelul în care s-a construit un spital TBC lângă un cimitir. Astfel de greşeli nu mai trebuie repetate.

În cazul de faţă mă refer la clădirea de pe strada Vicenţiu Babeş, numărul 11-13, unde au fost deja alocate fonduri de la Guvern pentru clinica de oncologie, urmând să semnăm în perioada următoare contractul de finanţare. În aceste condiţii, nouă ne este teamă că vom periclita acel proiect. Ne este frică să nu ni se spună că nu vom avea spaţiu suficient pentru a realiza clinica de oncologie. Practic, riscăm să pierdem un proiect uriaş, de o importanţă majoră pentru comunitate pentru simplul fapt că nu ne încadrăm în ceea ce priveşte spaţiul necesar centrului. Discutăm despre o finanţare de 17 milioane Ron. Potrivit legii, procentul de ocupare a terenului în cazul unităţilor medicale este de maxim 20 la sută. Şi chiar riscăm să depăşim acest procentaj dacă vom avea şi Medicina Legală, şi Oncologia pe acelaşi teren. Nu mai vorbesc despre aspectele de ordin psihologic şi uman care decurg dintr-o asemenea alăturare, total nelalocul ei. PSD Arad s-a implicat activ în problematica bolii de cancer, prin iniţiativele deputatului Dorel Căprar şi ale senatorul Mihai Fifor de a organiza mese rotunde, ce au reunit cei mai buni specialiști în domeniu din județ, consultări publice prin care am militat activ pentru materializarea acestui proiect atât de necesar. Avem nevoie în Arad de un centru oncologic modern de cercetare, combatere , monitorizare și tratament. Ar fi impardonabil să vedem spulberat un asemenea proiect din cauza unor decizii administrative eronate”, afirmă Marius Sulincean, liderul grupului PSD-ALDE din Consiliul Judeţean.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !