Martorii, acuzaţi de minciună

33Comentarii
Martorii, acuzaţi de minciună
ARAD – Inculpaţii din dosarul ”Împăratul” acuză faptul că martorii au fost puşi să declare împotriva lor.

Audierile în dosarul Rohozneanu s-au reluat astăzi de dimineaţă, la Tribunalul Arad. Atitudinea celor 15 inculpaţi (Beleiu Gheorghe nu a fost prezent) vis a vis de martori a rămas aceeaşi: martorii au fost puşi să declare împotriva lor. Inculpaţii au vociferat din boxă că procurorul le-a spus martorilor ce să declare, că le-a scris declaraţiile şi că le-a ”fabricat” întregul dosar. ”Vreau să fiu judecat pentru ceea ce am făcut, nu pentru ceva ce nu am făcut. Nu am tâlhărit şi nu am făcut <şantajuri>, cum spune procurorul”, a susţinut Covaci Moisă, zis ”Bilu”, astăzi, în faţa judecătorului când i-a înaintat o cerere de eliberare sub control judiciar.

Puşcăriaşul lui Fizi

În apărarea lui, Fizidean Ioan Vivi a solicitat să fie audiat un martor, prieten vechi de-a lui, recent eliberat din închisoare. Acesta a declarat, în faţa instanţei, încurcându-se de câteva ori, că Fizi a dat unui martor, care a depus plângere împotriva lui în dosarul Rohozneanu, bani împrumut, suma ridicându-se la 70.000 de euro. Martorul a spus că Fizidean este închis pentru că are de recuperat banii daţi împrumut, iar martorului îi convine să îl ştie la închisoare, deoarece nu are de unde să-i înapoieze suma. În apărarea lui Fizidean a sărit şi Marius Datcu, zis ”Belmondo”. ”L-a băgat pe Fizi la puşcărie pentru că avea să-i dea bani”, a spus ”Belmondo”.

Audieri maraton

Inculpaţii din dosarul ”Împăratul” susţin că martorul care ar avea de dat lui Fizidean 70.000 de euro este un ”mincinos, îmbârligător şi neserios”, lucru susţinut şi de alţi martori chemaţi ieri la bară pentru a fi audiaţi. Peste zece persoane au fost audiate de judecător, şedinţa de judecată terminându-se după ora 17,00. Unii dintre martorii audiaţi astăzi şi-au susţinut declaraţiile date în faţa procurorului în faza de urmărire penală, alţii şi-au retras plângerile. Unii au spus că au dat declaraţiile pentru că le era frică de poliţişti şi de procuror.

Recalcitrant

De departe cel mai recalcitrant dintre toţi a fost Roman Lazăr, zis ”Lăzărică”, învinuit în dosarul Rohozneanu. De câte ori şi-a auzit numele pronunţat de martori cu ocazia declaraţiilor care îl plasau la locul faptei, alături de inculpaţi, Lazăr îşi ieşea din minţi: ”Minte, mă! De doi ani şi jumătate eu m-am certat cu ăştia (n.r. inculpaţii). Cum poţi să spui că m-ai văzut cu ei?”. Nici Adrian Şuteu şi nici soţia lui FizideanIoan Vivi nu au fost audiaţi astăzi. Inculpaţii din dosarul ”Împăratul” se vor prezenta mâine dimineaţă, din nou, în faţa judecătorului.

I.C.33Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor