Maşinile parcate neregulamentar în municipiul Arad vor fi ridicate

De Diana Dutu
67Comentarii
Maşinile parcate neregulamentar în municipiul Arad vor fi ridicate
Primăria a pregătit un nou regulament pentru această activitate, care se află la transparenţă.

Autovehiculele staţionate neregulamentar pe carosabil, precum şi cele abandonate şi fără stăpân vor fi ridicate de Municipalitate. Proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de desfășurare a activității de ridicare, transport, depozitare și eliberare a autovehiculelor sau remorcilor oprite și staționate neregulamentar pe partea carosabilă, precum și a autovehiculelor abandonate și fără stăpân, de pe domeniul public al Municipiului Arad, a fost afişat la transparenţă. Arădenii interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii privind acest document până la 24 octombrie.

Potrivit Regulamentului, „Serviciul public ridicări autovehicule se realizează prin intermediul Serviciului Parcări și Ridicări Vehicule din cadrul SC Recons SA Arad”. Maşinile parcate neregulamentar vor fi duse în spaţiul special amenajat pe Bulevardul Iuliu Maniu FN, proprietate a Recons. Autovehiculele abandonate și fără stăpân vor fi depozitate în spațiul special amenajat, proprietatea Municipiului Arad, situat pe strada Dosoftei FN.

„Măsura ridicării autovehiculului staționat neregulamentar va fi efectuată în baza dispoziției de ridicare întocmită de agenții constatatori din cadrul Direcției Poliției Locale Arad. Pentru autovehiculele abandonate și fără stăpân se aplică procedura stabilită prin Legea 421/2002, cu modificările și completările ulterioare” – se arată în Regulament.

Tarifele

Documentul afişat la transparenţă prevede şi tarifele aferente activității de ridicare, transport și depozitare a autovehiculelor parcate neregulamentar în Municipiul Arad. Astfel, în acest an se vor plăti 140 de lei pentru ridicare, 160 de lei pentru transport şi 5 lei/ oră pentru depozitare. Pentru anul 2018, tarifele propuse sunt ceva mai mari, respectiv: 160 de lei pentru ridicare, 190 de lei pentru transport şi 5 lei/ oră pentru depozitare.

„Dacă, în timpul desfășurării manevrelor de ridicare, proprietarul/deținătorul legal se prezintă înaintea finalizării operaţiunii, acesta are opțiunea de a achita contravaloarea cheltuielilor de ridicare pe loc, mașina putând fi restituită” – se mai aratră în Regulament.67Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor