Măsuri contra risipei de lemne

1Comentariu
Măsuri contra risipei de lemne
ARAD - Administraţia judeţeană încearcă să reducă din risipa de material lemnos din judeţ.

Are în vedere, astfel, la nivel de plan de viitor, să impună măsuri operatorilor economici care se ocupă de defrişarea pădurilor. „Direcţia Silvică Arad, Agenţia de Protecţie a Mediului Arad, Garda de Mediu Arad nu ar trebui să mai lase agenţii economici care desfăşoară activităţi de defrişare a pădurilor sau cei care posedă gatere fără obligaţia utilizării reziduurilor lemnoase pentru producerea de peleţi şi brichete lemnoase”, se subliniază în Strategia energetică a judeţului Arad, document elaborat pentru perioada 2010 – 2020.

Prin folosirea unor compactoare de rumeguş şi a unor tocătoare de reziduuri de material lemnos se obţin brichete şi peleţi care pot fi utilizaţi în sobele de încălzit cu randamente foarte ridicate.

„Astfel se reduce poluarea mediului şi se ajunge la o economie considerabilă de energie. Tot pentru producerea de biomasă se pot înfiinţa culturi de salcă energetică şi plop energetic care pot asigura materia primă pentru centralele care pot încălzi oraşele de talia Lipovei, Ineului, Gurahonţ”, subliniază specialiştii.

JA – S.B.

Taguri: , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor