Măsuri la frontierele din județul Arad. Minivacanța de Sfânta Maria va aglomera granița cu Ungaria

De Ioana Costas
Măsuri la frontierele din județul Arad. Minivacanța de Sfânta Maria va aglomera granița cu Ungaria
Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad a luat măsuri de fluidizare a traficului prin punctele de trecere a frontierei în perioada minivacanței de Sfânta Maria.

Având în vedere că se apropie minivacanța de Sfânta Maria, prilej pentru mulți cetățeni români de a călători în afara granițelor ţării în perioada următoare se preconizează o creștere a traficului în punctele de trecere a frontierei, în special cele de la frontiera cu Ungaria.

Pentru fluidizarea traficului, s-a suplimentat numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor. „Subliniem faptul că va fi folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora. În funcție de valorile de trafic, în fiecare punct de trecere a frontierei se vor crea fluxuri suplimentare de control, pe sensul de intrare sau ieșire din țară, după caz. În acelaşi timp, au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere a frontierei şi în zona de competenţă”, au declarat reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

Recomandări

Pentru a evita aglomerația, participanții la traficul transfrontalier pot consulta aplicaţia Trafic On-line, pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute. Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Arad recomandă utilizarea tuturor Punctelor de Trecere a Frontierei: este vorba despre PTF Nădlac – Nagylak, PTF Nădlac – Csanadpalota, PTF Turnu și PTF Vărșand.

În ceea ce priveşte călătoria minorilor, cetăţeni români, Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad recomandă părinţilor ca înainte de plecare să consulte care sunt condiţiile privind călătoria acestora în străinătate. Acestea se regăsesc pe site-ul instituţiei la: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/pg-conditii-de-iesire-din-tara-pentru-cetatenii-romani-minori-59.html.

„Reamintim că, începând din luna aprilie 2017, Poliţia de Frontieră Română efectuează verificări sistematice la intrarea și ieșirea de pe teritoriul statelor membre UE, ca urmare a intrării în vigoare a Regulamentului 458/2017 de modificare a Codului Frontierelor Schengen, ce constau în verificarea documentelor de călătorie și consultarea bazelor de date relevante cu privire la toate persoanele, inclusiv cele care beneficiază de dreptul la liberă circulație în temeiul dreptului UE. În acest sens, apelăm la înţelegerea celor care tranzitează frontiera în această perioadă şi precizăm că au fost dispuse toate măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru reducerea timpilor de aşteptare şi că depunem toate eforturile în vederea asigurării unui echilibru între securitatea cetăţenilor şi fluenţa traficului de călători. De asemenea, pentru informații privind punctele de trecere a frontierei, despre călătoria în străinătate sau pentru sesizări privind diferite aspecte din sfera de competență a Poliției de Frontieră cetățenii pot suna la numărul de telefon 021.9590, care funcționează în regim permanent”, au mai precizat reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !