Matei Corvin pe scena Filarmonicii

De Eugen Rogojan
Matei Corvin pe scena Filarmonicii
Este vorba despre dirijorul român născut în 1953, Matei Corvin, ce va fi prezent la Arad pe 8 iunie.

Un nou concert al Filarmonicii de Stat Arad va avea loc joi, 8 iunie 2017, de la ora 19, pe scena Sălii Cercului Militar, de pe Bulevardul Decebal, numărul 19. Orchestra Simfonică a Filarmonicii arădene va fi condusă de către Matei Corvin, solista concertului urmând să fie Helga Andrea Scheibert din Statele Unite ale Americii.

Programul simfonic al serii de 8 iunie 2017 cuprinde Concertul nr.1 în mi bemol major pentru pian și orchestră al lui Franz Liszt și Simfonia a IX-a în mi minor op.95 „Din Lumea Nouă” a lui Antonin Dvorak. Concertul îl readuce la Arad pe dirijorul Matei Corvin, aflat într-un nou circuit de concerte în România, propunând totodată o primă întâlnire a publicului arădean cu pianista româno-americană Helga Andrea Scheibert, instruită la Târgu Mureș, Cluj Napoca și Pittsburg.

Matei Corvin

Născut în 1953, dirijorul și flautistul Matei Corvin a absolvit Conservatorul bucureștean în 1976, părăsind țara în 1983. Prin concurs, doi ani mai târziu ocupă poziția de flaut solo al Orchestrei Simfonice din Cape Town, Africa de Sud. În anul 2000 a fost numit director muzical și prim dirijor al orchestrei Cape Town Sinfonia, iar un an mai târztiu director fondator și prim dirijor al orchestrei Cape Town Concert Orchestra.

Helga Andrea Scheibert

A absolvit liceul în 2004, studiind la Liceul de artă din Târgu Mureș și, ulterior, la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca. În 2010 a obținut diploma Universității Duquesne din Pittsburg, trei ani mai târziu finalizându-și masteratul în aceeași universitate. Din 2009 este dirijoarea corului, organista și directorul muzical al Bisericii Metodiste Unite din Bridgeville, Pittsburg, SUA.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !