Matematica i-a speriat. 139 de absenți la proba obligatorie a examenului de Bacalaureat

De Eugen Rogojan
Matematica i-a speriat. 139 de absenți la proba obligatorie a examenului de Bacalaureat
Miercuri, 28 iunie, a avut loc proba scrisă la disciplina obligatorie a profilului, în cadrul Examenului de Bacalaureat Național, Sesiunea iunie-iulie 2017.

În funcție de profilul absolvit, elevii au dat astăzi proba la istorie sau la matematică, în cadrul examenului de Bacalaureat. La nivelul județului Arad, 2.713 de candidați au fost înscriși la proba de astăzi, 28 iunie 2017. Dintre aceștia, 139 nu au fost prezenți în sălile de examen.

Subiectele

Elevii profilului Uman, care au susținut astăzi proba scrisă la Istorie, au avut cerințe despre Revoluția de la 1848 și comitetul revoluționar, dar și de argumentat printr-un fapt istoric participarea României la Criza Orientală. Un alt subiect le-a cerut candidaților să scrie despre România postbelică, anume despre cele două perioade ale regimului comunist și evoluția politică a țării în secolul trecut.

În ceea ce îi privește pe elevii de la Real, care astăzi au susținut proba la Matematică, au avut, conform adevărul.ro, la partea întâi de rezolvat numere complexe, geometrie și logaritmi, la partea a doua matrice, iar la a treia derivate și integrale.

Prezența

Examenul desfășurat în opt centre de examen, cu mai multe subcomisii, a avut un număr de 2.713 candidați înscriși. Dintre aceștia, însă, doar 2.574 au fost prezenți, ceilalți 139 lipsind din sălile de examen. În ceea ce privește incidentele, acestea nu au existat, nefiind înregistrat niciun candidat eliminat din examen, la nivelul județului Arad.

Dintre cei 139 de candidați înscriși, dar absenți, 32 ar fi trebuit să susțină proba la Istorie, în timp ce ceilalți 107 la Matematică.

Ultima probă și rezultatele

Vineri, 30 iunie, va avea loc ultima probă scrisă din cadrul Examenului de Bacalaureat Național, Sesiunea iunie-iulie 2017. Este vorba despre proba la alegere, în cazul căreia candidații au de ales între biologie, chimie, fizică, economie, filosofie, geografie, informatică, logică și argumentare, sociologie sau psihologie. Numărul total al elevilor înscirși în proba de vineri este de 2.754.

Rezultatele se vor afișa pe data de 5 iulie, urmând ca în aceeași zi să se depună eventualele contestații. După rezolvarea posibilelor contestații, pe data de 10 iulie se vor afișa și rezultatele finale ale primei sesiuni de Bacalaureat a acestui an.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !