Matula : Europa îmbătrâneşte

ARAD - Pe marginea unui raport al Comisiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Afaceri Sociale din Parlamentul European referitor la provocările demografice şi solidaritatea între generaţii,Europarlamentarul Iosif Matula trage un semnal de alarmă în privinţa pericolului reprezentat de procesul de îmbătrânire accelerat cu care se confruntă Europa, implicit şi ţara noastră.

„Sunt mai multe aspecte care duc la concluzia că, dacă nu venim cu soluţii concrete, vom ajunge la o criză a forţei de muncă pe piaţa europeană”, a afirmat Iosif Matula.

„România, ca ţară, are un decalaj faţă de statele dezvoltate din Europa, iar această problemă a forţei de muncă ar putea fi, în viitor, mai pronunţată la noi. De aceea ar trebui, pe plan educaţional, cât şi din punct de vedere al angajatorilor, să existe o colaborare foarte strânsă atât în pregătirea şcolară cât şi în cea profesională, pe axa liceu – facultate sau cursuri profesionale – piaţa de muncă”, spune Matula, care consideră că  zona de vest a ţării şi, mai ales, Aradul pot fi exemple concrete de absorbţie a forţei de muncă, chiar şi pentru ţările mai dezvoltate.

JA-S.T.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase