Matula: Guvernul Ponta culege roadele guvernarilor anterioare

De Simion Todoca
Iosif Matula Foto: JA
Iosif Matula Foto: JA
ARAD. „Pentru o informare corectă a cetăţenilor ”, Iosif Matula, europarlamentar PDL, doreşte să prezinte clarificări în ceea ce priveşte solicitarea de fonduri din partea Guvernului României de la Fondul european de ajustare la globalizare.

„Domnul Mircea Purcaru, reprezentant al Uniunii Social-Liberale, a avut o declaraţie de presă prin care elogia actualul guvern pentru că a atras fonduri europene pentru disponibilizaţii de la Jucu, blamând în schimb guvernele anterioare pentru că nu au făcut acelaşi lucru. Îl rog pe această cale să se documenteze, pentru că riscă să dezinformeze opinia publică. Nimic mai fals! În aceste zile nu s-a înregistrat absolut nicio premieră guvernamentală! Pentru înştiinţarea domnului Purcaru, dar şi a cetăţenilor, afirm şi susţin că România a depus o cerere de mobilizare a FEG, referitoare la disponibilizările de la întreprinderea SC Nokia România SRL şi de la un furnizor, încă din data de 22 decembrie 2011. Această cerere a îndeplinit condiţiile pentru stabilirea contribuţiilor financiare, astfel cum sunt prevăzute la articolul 10 din Regulamentul (CE) nr. 1927/2006. Prin urmare, Comisia a propus mobilizarea Fondului European de Ajustare la Globalizare pentru România. Prin urmare, există dovada că această cerere a fost depusă în timpul Guvernului Boc”, afirmă Iosif Matula. Practic, consideră europarlamentarul, „Guvernul Ponta culege roadele demersurilor făcute de Guvernul Boc, care de un an şi jumătate a întocmit documentaţia pentru a accesa fonduri de ajutorare pentru disponibilizaţii de la Jucu.

Mai mult decât atât, domnul Purcaru a declarat că “Guvernul României a solicitat şi a primit 8,2 milioane de euro pentru oamenii concediaţi de la Nokia”. Pentru o informare corectă a cetățenilor doresc să precizez că, potrivit unui comunicat de presă remis de Comisia Europeană la 22 martie 2013, cei 8,2 de milioane de euro sunt destinați ajutorării a 2.416 de foști lucrători ai companiei Nokia (1.000 în Finlanda și 1.416 în România) care și-au pierdut locurile de muncă ca urmare a transferului liniilor de asamblare a telefoanelor mobile în țări asiatice”.

CITESTE SI:

Matula a pledat pentru IMM-uri

Europarlamentarul Iosif Matula “asalt” la Bruxelles

Taguri: , , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !