Mecanismul privind plata defalcată a TVA, din 1 ianuarie 2018

De Diana Dutu
Mecanismul privind plata defalcată a TVA, din 1 ianuarie 2018
Reprezentanţii DGRFP Timişoara recomandă contribuabililor verificarea permanentă a situației fiscale.

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Timişoara aminteşte că „au obligația să deschidă și să utilizeze cel puțin un cont de TVA contribuabilii înregistrați în scopuri de TVA pentru încasare și plată, potrivit art.316 din Codul Fiscal, și instituțiile publice înregistrate în scopuri de TVA pentru încasare, potrivit art.316 din Codul Fiscal, care, începând cu data de 1 ianuarie 2018, înregistrează restanțe la plata TVA conform art.157 din Codul de Procedură Fiscală, neachitate în termen de 60 de zile lucrătoare de la scadență, în cuantum mai mare de 15.000 de lei în cazul contribuabililor mari, 10.000 de lei în cazul contribuabililor mijlocii, 5.000 de lei pentru restul contribuabililor, începând cu data de 1 a celei de a doua luni următoare celei în care s-a împlinit termenul de 60 de zile lucrătoare de la scadență. Fac excepție contribuabilii pentru care este suspendată executarea silită a restanțelor la plata TVA, în condițiile art.235 din Codul de Procedura Fiscală.”

În acest sens, reprezentanţii DGRFP Timişoara recomandă verificarea permanentă a situației fiscale, fie utilizând Spațiul Privat Virtual, fie prin prezentarea la sediul ANAF, în vederea preîntâmpinării neconcordanțelor sau, după caz, remedierii acestora în timp util pentru a evita încadrarea din oficiu la aplicarea mecanismului de plată defalcată a TVA.

Atenţionare

„În situația în care în termen de 60 de zile lucrătoare de la scadență nu achitați obligațiile fiscale restante reprezentând TVA, începând cu data de 1 a celei de a doua luni următoare celei în care s-a împlinit acest termen, veți fi înscriși în Registrul persoanelor care aplică plata defalcată a TVA” – atenţionează reprezentanţii DGRFP Timişoara.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !