Mechel anunta inchiderea uzinelor

Mechel anunta inchiderea uzinelor
Mechel anunţă întreruperea temporară a producţiei la uzinele metalurgice din cauza situaţiilor nefavorabile existente pe piaţa materiilor prime şi pe piaţa produselor metalurgice. Din 15 decembrie este planificată oprirea temporară a producţiei laminoarelor şi a producţiei de sârmă la Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel Câmpia Turzii.

Astfel, începând cu 21 şi 22 noiembrie, se întrerupe temporar procesul de producție de oţel la combinatul Mechel Târgovişte, respectiv la Ductil Steel punct de lucru Oţelu Roşu. De asemenea, după îndeplinirea programului de producție pentru acest an, începând cu data de 27 noiembrie va fi oprită temporar activitatea de producție a laminoarelor de la Mechel Târgovişte.

„Luând în consideraţie conjunctura nefavorabilă a prețurilor pe piaţa metalurgică europeană, pe fondul creşterii preţurilor materiilor prime şi cererii reduse de produse metalurgice finite, se opreşte temporar procesul de producţie la întreprinderile din România. Decizia de sistare s-a luat în scopul reducerii costurilor de producţie şi armonizării volumului de producţie cu cerinţele pieţei. La această decizie a contribuit şi faptul că planul de producţie pentru 2012 a fost realizat înainte de termen”, se arată într-un comunicat de presă al Mechel.

Potrivit reprezentanţilor Mechel, pe perioada suspendării temporare a procesului de producție la uzinele mai sus menţionate, se vor lua toate măsurile necesare pentru menţinerea şi întreţinerea utilajelor și echipamentelor de producție.

„Angajaţii implicaţi în aceste activități vor primi salariile în întregime. Drepturile salariale pentru restul angajaţilor vor fi plătite, în perioada suspendării activităţii, în conformitate cu legislaţia muncii în vigoare. Compania Mechel monitorizează cu atentie conjunctura pieţei astfel încât, odată cu normalizarea acesteia, procesul de producţie va fi reluat imediat” se mai arată în documentul menţionat.

Mechel este una dintre cele mai mari companii din Rusia. Afacerile companiei includ patru segmente: minerit, siderurgie, feroaliaje şi energie electrica. În România grupul Mechel este prezent prin 6 întreprinderi metalurgice: Mechel Târgovişte, Mechel Reparaţii, Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Oţelu Roşu, Laminorul Brăila.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !