Medalion W. A. Mozart la Filarmonica

De Monica Ardelean
Ekaterinei Litvintseva FOTO:FAN
Ekaterinei Litvintseva FOTO:FAN

ARAD. Joi seara Filarmonica din Arad vă propune un concert dedicat în exclusivitate creaţiei mozartiene: Concertul în mi bemol major pentru pian şi orchestră „Jeunehomme” K. 271 şi Concertul în la major pentru pian şi orchestră K. 414 de Wolfgang Amadeus Mozart. Acesta este cel de-al doilea medalion al stagiunii 2013-2014, programat pentru seara de 10 Octombrie de la ora 19.00, sub bagheta dirijorului Dorin Frandeş.

Invitata serii

Invitata din această săptămână a ansamblului simfonic este pianista Ekaterinei Litvintseva. Născută în Magadan (Rusia) în 1986, a început să studieze pianul la vârsta de patru ani. Primii ani de instrucţie muzicală i-a urmat la Şcoala de muzică din Anadyr, apoi a continuat să studieze la Moscova, în cadrul Şcolii de Stat Frederic Chopin, la clasa de pian a profesoarei Irina Gabrielova. În anul 2006 a început să studieze la Academia clasică de stat Maimonides din Moscova, la clasele profesorilor Viktor Derevyanko, Alexander Mndoyants şi Ekaterina Derzhavina, iar în noiembrie 2011 a fost acceptată la Hochschule für Musik und Tanz din Köln, la clasa Ninei Tichman în cadrul secţiei instrumentale.

Pianista a cântat acompaniată de orchestra de cameră a teatrului Slobodkin din Moscova (dirijor K. Orbelian), de orchestra simfonică a Şcolii Chopin (dirijor V. Ryzhaev), de cea studenţească a Academiei clasice de Stat Maimonides şi de orchestra simfonică din Ierusalim, dirijată de Vag Papian.

Joi seara, la Arad, ea se confruntă deopotrivă cu maturitatea clasică şi doza enormă de experimental a concertului în mi bemol major – considerat pe bună dreptate de comentatori drept “Eroica lui Mozart” – dar şi cu tributul adus partiturilor vechilor maeștri germani, în paginile agreabilului K. 414.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !