Medici cu renume național și internațional, la Timișoara, sub egida Spitalului Première

Medici cu renume național și internațional, la Timișoara, sub egida Spitalului Première
ADVERTORIAL. Întâlnire de marcă, în perioada 20-22 septembrie, la Timișoara. Peste 200 de medici de talie națională și internațională discută despre cercetări, rezultate și noutăți din domenii de top ale medicinei cu lectori cu expertiză în domeniile lor de practică medicală. Totul în cadrul a două conferințe organizate de Spitalul Première.

Cele două conferințe medicale sunt organizate de Spitalul Première, la Centrul Regional de Afaceri Timișoara. “Timisoara International Knee and Arthoscopy Course”, ajunsă la a șaptea ediție reunește specialiști de talie internațională, care împărtășesc din cunoștințele lor în artroscopie la genunchi și artroplastie primară chirurgilor care doresc să efectueze sau efectuează operații la nivelul genunchiului cu asistență și sunt dornici să devină specialiști independenți.

“Pe partea de ortopedie, vă pot spune că avem în cadrul manifestării dedicate acestei specialități o parte de prezentări și cursuri efectuate de lectori din mai multe țări, printre care Austria, Irlanda, Germania, o parte de web lab la Universitatea de Medicină din Timișoara, unde realizăm un curs de artroscopie prin care candidații pot efectiv să lucreze pe mulaje. Din punct de vedere al antrenamentului didactic, au posibilitatea de a simula foarte bine ceea ce ar face în cadrul unei operații pe om. Iar în a treia parte, realizăm prezentări de cazuri și sesiuni de hands on în care punem proteze de genunchi în oase artificiale”, a spus în cadrul conferinței de presă pentru prezentarea evenimentului Prof. Dr. Radu PREJBEANU, Medic Primar Ortopedie – Traumatologie.

Conferința medicală FemHelp “Concepte Moderne în Endometrioză și Chirurgie Ginecologică, Medicină Fetală și Infertilitate” a ajuns la a cincea ediție. Este un eveniment de înaltă ținută științifică, unde specialiști de top din USA, Germania, Austria, Italia și Franța trec în revistă cele mai noi concepte, precum și probleme de actualitate în domeniile medicale de mare interes. Printre lectorii invitați se află Prof. Dr. Cătălin COPĂESCU, Medic Primar Chirurgie Generală și Dr. Ceana NEZHAT, Medic Primar Obstetrică Ginecologie. Unul dintre subiectele abordate în cadrul întâlnirii este endometrioza.

“Între 40 și 50 de mii de paciente care suferă de endometrioză sunt în stadii grave ale bolii și au nevoie de îngrijiri medicale speciale, care generează costuri sociale uriașe, prin faptul că nu își mai pot desfășura activitatea. Este o problemă de sănătate publică. În premieră, asociem conferința dedicată medicilor cu o conferință dedicată pacientelor, organizată de Asociația Eu și Endometrioza”, spune Voicu Caios Simedrea.

Cele două conferințe medicale sunt organizate de Spitalul Première, parte a Rețelei de sănătate REGINA MARIA. Totul, sub umbrela evenimentului Zilele Spitalului Première.

“Aflat în cel de-al șaselea an de activitate, prin intermediul acțiunilor desfășurate în aceste zile, Spitalul Première își continuă misiunea de a asigura o mai bună calitate a vieții tuturor pacienților, prin excelența în medicină, educație, cercetare și sprijin în cadrul comunității”, transmit organizatorii evenimentului.