Medicii de familie arădeni, în stradă. „Situaţia actuală din sistemul sanitar nu mai poate fi perpetuată”

De V. Obsitos
Reactualizat la:
41Comentarii
Medicii de familie arădeni, în stradă. „Situaţia actuală din sistemul sanitar nu mai poate fi perpetuată”
© FOTO: V. Obsitos
Medicii de familie sunt nemulţumiţi de birocraţia excesivă care nu mai lasă loc îngrijirii pacientului, dar şi de subfinaţarea sistemului.

La circa 2 săptămâni după ce au început un protest prin purtarea de banderole albe la braţe, fără niciun rezultat, medicii din familie, reprezentanţi ai pacienţilor şi ai societăţii civile – în total circa 20 de persoane – au pichetat, joi, Prefectura judeţului Arad, între orele 11.00 şi 12.00. Spun că nu vor să fie prea numeroşi pentru a nu bloca circulaţia, ci vor ca Guvernul să-i audă.

Până la capăt!

Preşedintele Societăţii de Medicină de Familiei Arad, medicul Adrian Dărăbanţiu, ne-a declarat: „Medicii de familie, alături de pacienţi, protestează în special pentru condiţiile din sistemul sanitar românesc. Noi am dorit să facem un protest civilizat şi am chemat doar câţiva reprezentanţi. Avem alături colegi medici de familie, pacienţi, reprezentanţi ai societăţii civile. Ideea acestui protest este de a transmite un mesaj guvernanţilor: situaţia actuală din sistemul sanitar nu mai poate fi perpetuată. Aceste proteste vor continua. De data asta suntem hotărâţi să mergem până la capăt până în momentul în care vom trece de la vorbele frumoase pe care ni le aruncă guvernanţii la fapte, până când într-adevăr se vor întâmpla nişte lucruri în beneficiul atât al pacienţilor, cât şi al medicilor.

Şi la partide

Mediciide familie spun că pichetează Prefectura pentru că aceasta este reprezentantul Guvernului în teritoriu şi cele mai multe probleme pe care le au ţin de conţinutul unor hotărâri de guvern, aşa că este în puterea Executivului ca să-i ajute, în vreme ce Casa de Asigurări de Sănătate este ordonator de credite şi împarte câţi bani primeşte, nefiind for decizional, aşa cum este Guvernul.

Liderii protestatarilor au fost primiţi de subprefectul Vasilică Damian, căruia i-au înmânat un memoriu, dar au depus memorii şi la sediile PSD şi ALDE din Arad.

Protest cu banderole albe

Medicii de familie au început protestele pe pe data de 16 octombrie şi de atunci poartă banderole albe pe braţe însă pentru că vor ca pacienţii să fie cât mai puţin afectaţi, consultaţiile s-au acordat în mod normal. Protestul cu banderole albe nu a prea dat însă rezultate. Dacă însă doleanţele nu le vor fi ascultate, medicii de familie spun că protestele vor continua.

23158453_1256978751114179_249745442_o

23223027_1256978214447566_953830217_o

 41Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor