Medicul psihiatru Delia Podea, arest la domiciliu

De Ioana Costas
42Comentarii
Medicul psihiatru Delia Podea, arest la domiciliu
© Delia Podea
Tribunalul Arad a decis, marţi, 26 iulie, să înlocuiască măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliul în ceea ce o priveşte pe Delia Podea.

„Admite cererea formulată de inculpata Podea Delia Marina, arestată preventiv în Arestul I.P.J. Arad şi înlocuieşte măsura arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 26 iulie 2016, până la data de 24 august 2016, inclusiv. Organele de poliţie vor conduce inculpata la domiciliul acesteia. În baza art. 221 alin. 1 Cod procedură penală, impune inculpatei obligaţia de a nu părăsi imobilul din municipiul Arad, fără permisiunea judecătorului de cameră preliminară sau a judecătorului în faţa căruia se află cauza”, se arată în soluţia pronunţată ieri de Tribunalul Arad.
Instanţa a impus şi câteva obligaţii pentru medicul psihiatru. Astfel, „pe durata arestului la domiciliu, inculpata are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemată; b) să nu comunice cu persoanele vătămate constituite părţi civile în cauză şi cu martorii descrişi în rechizitoriu, precum şi cu alte persoane stabilite, după cum urmează: colegii din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, colegii din cadrul Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Vest Vasile Goldiş din Arad”.
În cazul în care medicul psihiatru va încălca cu rea-credinţă măsura sau a obligaţiile care îi revin, instanţa poate înlocui măsura arestului la domiciliu cu măsura arestării preventive.
Decizia Tribunalului Arad nu este definitivă, procurorii pot contesta soluţia instanţei în termen de 48 de ore de la pronunţare.42Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor