Megasucces pentru GAL-urile arădene

De Adriana Barbu
1Comentariu
Megasucces pentru GAL-urile arădene
© Mai departe cu dezvoltarea rurală Foto: JA
Încă 13 milioane de euro pentru dezvoltarea rurală a județului. Strategiile GAL-urilor arădene au fost declarate eligibile.

Să curgă şampania. E sărbătoare în tot judeţul Arad. Pentru toţi cei care de luni bune nu au făcut altceva decât au muncit. Dar nu e sărbătoare doar pentru ei, ci şi pentru toţi agricultorii din Arad şi mai toate primăriile. De ce? Pentru că Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a publicat vineri raportul de evaluare a Strategiilor de Dezvoltare Locală, strategii finanțate prin axa LEADER a Programului Național de Dezvoltare Rurală.

Toate cele patru Grupuri de Acțiune Locală din județ (GAL-uri) au depus strategii de dezvoltare locală în cadrul sesiunii deschise de Autoritatea de Management și toate aceste strategii au fost declarate eligibile, obținând punctaje dintre cele mai bune la nivel de țară. Iată punctajele arădenilor: GAL Lunca Mureșului de Jos- 86 de puncte; GAL Microregiunea Văilor Crișurilor Alb și Negru – 92 de puncte; GAL Depresiunea Sebiș Gurahonț Hălmagiu – 85 de puncte și GAL Podgoria Miniș Măderat – 91 de puncte.

Ce va urma după sărbătoare, după ce se vor întoarce iarăşi la muncă şi vor semna contractele de finanțare? Cele patru GAL-uri vor implementa în județ proiecte dedicate dezvoltării rurale în valoare de aproximativ 13 milioane de euro până în anul 2020!

Cele patru GAL-uri acoperă aproape în totalitate județul Arad, neexistând nici o comună care să nu facă parte dintr-un Grup de Acțiune Locală. Pe sesiunea trecută de finanţare, grupurile de acţiune locală din Arad au fost unele dintre cele care au absorbit cel mai rapid fondurile europene alocate, finanţând sute de proiecte ale primăriile şi agricultorilor locali. Ce va urma, vom vedea.

Taguri: , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor