Memoriu pentru Liceul Naţional de Informatică. Semnatarii: părinţii elevilor

De M.A.
34Comentarii
Memoriu pentru Liceul Naţional de Informatică. Semnatarii: părinţii elevilor
Posibilitatea ca actuala conducere a Liceului Naţional de Informatică să fie schimbată după finalizarea concursului pentru directori a determinat reacţii în lanţ ale celor direct implicaţi în viaţa şcolii.

Primii care au reacţionat au fost cadrele didactice care au publicat o scrisoare deschisă şi şi-au asumat varianta declanşării unor proteste în eventualitatea în care actuala conducere va fi schimbată. Acum au reacţionat părinţii. 58 de semnături, ale preşedinţilor din fiecare clasă sunt pe memoriul trimis ministrului educaţiei şi secretarului de stat pentru învăţământ preuniversitar. Părinţii cer, la fel ca şi cadrele didactice, păstrarea doamnei Maria Paşcalău pe funcţia de director pentru a se putea continua proiectul educaţional unic în Arad: Liceul Naţional de Informatică.

Situaţia de la noul liceu este departe de a se linişti. Nu atâta timp când încă nu există răspunsuri din partea Ministerului Educaţiei pe care atât directorul Maria Paşcalău cât şi părinţii le aşteaptă.

Vă prezentăm mai jos, conţinul scrisorii deschise a părinţilor care a ajuns şi pe masa ministrului educaţiei.

„Comitetul de părinți, pe clase al Liceului Naţional de Informatică Arad, compus din 54 de preşedinţi a înaintat un memoriu semnat de toți membrii, adresat ministrului educației și secretarului de stat pentru învățământul preuniversitar din ministerul educației. Prin acest memoriu, noi, reprezentanţii comitetului de părinţi,susținem echipa managerială de excepţie, care a demonstrat prin muncă, implicare activă și rezultate deosebite că,“omul sfinţeşte locul’’.

Copiii noştri beneficiază, în această şcoală,de condiţii deosebite, din toate punctele de vedere: dotări materiale,cadre didactice cu pregătire profesională desăvârşită,siguranţă, perspectiva implicării în proiecte educative europene, cultivarea unor valori morale şi exerciţiul exprimării libere, active.Ca școală gimnazială (Școala Gimnazială nr.5 Arad), suntem în topul școlilor din Arad, iar acum ca liceu nou înființat, copiii noștri au posibilitatea să demonstreze în următorii ani că, Liceul Național de Informatică este tot o școală de top.

Cel care a implementat şi a demonstrat prin puterea exemplului că toate aceste realizări sunt posibile şi le-a dat şi un nume, Liceul Naţional de Informatică, este d-na director Maria Paşcalău.

Fiind vorba de viitorul copiilor noștri, aducem în vedere, cu maximă responsabilitate că nesoluționarea acestui caz aparte, poate duce la dezbinarea tuturor stucturilor din această școală, astfel că efortul, munca și dedicarea de care au dat dovadă cei din conducerea școlii și, implicit cadrele didactice, elevii și părinții vor fi zadarnice. Trăim într-o societate democratică, unde legea își are întâietate, atâta timp cât se pleacă de la ideea ”egalitate de șanse”.

Ţinând cont de faptul că, noi, părinţii avem un rol important în viaţa şcolii, fiind implicaţi în mod direct sau indirect în tot procesul instructiv-educativ,susținem public inițiativa colectivului didactic și didactic auxiliar și suntem hotărâți să sprijinim activitățile de protest ale acestora, în situația în care printr-o formulă absolut neconformă cu realitatea, noua unitate școlară, Liceul Național de Informatică Arad, ar pierde coordonatorii unui” proiect împlinit”.

”Comitetul de Părinți
Liceul Național de Informatică Arad”

Memoriu

 34Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor