MENIURILE DE NUNTA – tendintele anului 2017

Reactualizat la:
MENIURILE DE NUNTA – tendintele anului 2017
ADVERTORIAL. În ziua de azi mesele pe care le luăm au devenit o formă de auto exprimare, iar mâncarea este astăzi cea mai puternică monedă social, ea fiind postată constant pe rețelele de socializare. De aceea un meniu de nuntă trebuie să fie în primul rând estetic și în al doilea rând, deși poate mai important, gustos.

Noi, cei de la MILENIUM EVENTS, considerăm că o nuntă perfect organizată se rezumă la câteva elemente de bază: Locația, muzica, decorul și MÂNCAREA.

Primele trei elemente, rezumă viziunea cuplului asupra felului în care își doresc să petreacă acea zi importantă, fie că vorbim de o nuntă clasică cu cvartet de coarde, fie că vorbim de o nuntă tradițională cu formatie de muzică populară. Pe lângă acestea,o importantă majoră în organizarea evenimentului, ar trebui să fie alegerea mâncării. Orice meniu de nuntă sau alt eveniment ar trebui să reflecte nevoia oaspeților, dorințele mirilor și trendurile culinare, în această ordine.

Astfel, pentru ca o nuntă să fie reușită, datoria noastră că și organizatori de evenimente/locații de nuntă este să stabilim ce tip de invitați sunt la acel eveniment, ce medie de vârstă au aceștia și să încercam să îi sfătuim de clienți în așa fel încât meniul să corespundă acestora.

Unul dintre trendurile anului 2017 este tematica “Marele Gatsby”, anii 20, cu opulență, glamour și mâncăruri rafinate, turnuri de șampanie și cocktailuri cu șampanie. Aperitive cu creveți, icre negre, mini shots cu mousse de avocado și frigărui de somon, aperitive cu ouă de prepeliță, somon afumat, flori comestibile etc.
poza-1
poza2
poza3

poza4
Se renunță aproape cu desăvârșire la aperitivele calde greoaie și se optează maxim pentru un file de peste cu o salată .

Felurile principale trebuie să fie elegante, cu porții medii spre mici pentru a se descuraja risipa care de obicei succede unui meniu prea încărcat.

TIP: Cotlet umplut cu chorizo sau mușchiuleț Pfeffersteak, alături de un mini rulou de piept cu brânzeturi, asortat cu cartofi gratinați cu broccoli. Garniturile de asemenea ar trebui să evolueze de la eternii cartofi aurii și piure, la unele garnituri mai interesante cum ar fi legumele la cuptor cu topping de parmesan, piure de țelină și ulei de trufe, mousse de conopidă, piure de morcov cu coriandru etc.
poza5

poza-6
Cu câțiva ani în urmă, toată lumea iubea brioșele/faimoasele cupcakes. Acum, intră în scenă plăcintele/tartele cu mere, vișine, căpșuni, turnurile de macarons vor rămâne și anul acesta în vogă, și torturile inedite – de înghețată, de clătite, de pișcoturi. Mirii își pot alege modele interesate, unele chiar amuzante pentru a aduga un “element surpriza” evenimentului.

poza-7-2

poza8
Băuturile sunt din nou un element cheie, fie că vorbim de cocktailuri consacrate sau limonade cu arome interesante de zmeură, căpșuni, fructe de pădure sau ghimbir cu lime, sunt de nelipsit de la un eveniment reușit.

TIP: Cocktailurile inspirate de casele de modă au început deja să seteze un trend incă de anul acesta. Cafe Royal din Londra a făcut echipă cu Givenchy pentru a crea 10 băuturi speciale pornind de la aromele conținute de parfumurile lor simbol. Iar în 2017, cu sigurantă vor fi și mai multe branduri care se vor alinia trendului.
poza9
Cel mai important însă, dincolo de toate trendurile, este ca, înainte de a face alegerea finală, să facem un pas înapoi pentru a privi imaginea de ansambul. Toate detaliile origanizatorice ar trebui să se armonizeze și să creeze un eveniment perfect echilibrat pe gustul mirilor dar și al invitaților.

Articol realizat de MILENIUM EVENTS.