Mentoratul, o poveste despre dăruire

Mentoratul, o poveste despre dăruire
ARAD. Fundaţia Pro Prietenia Arad a pus punct final proiectului „Dezvoltare prin mentorat!”.

„Există un mentor în fiecare! Descoperă mentorul din tine şi fii gata să investeşti în cei din jurul tău!” Aceasta a fost concluzia desprinsă la finalul proiectului „Dezvoltare prin Mentorat!” – un proiect dedicat tinerilor care provin din categorii dezavantajate din judeţul Arad. Beneficiind de finanţare europeană, proiectul a fost implementat de Fundaţia Pro Prietenia Arad, în parteneriat cu Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară Arad, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad, Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Arad şi Universitatea Aurel Vlaicu Arad.

„Scopul proiectului a fost acela de a le dezvolta abilităţile de viaţă, abilităţi de care au nevoie pentru a trăi o viaţă de calitate şi pentru o mai bună integrare socială. Ideea centrală de la care a plecat acest proiect a fost cea a mentoratului: fiecare tânăr beneficiar a avut un mentor (voluntari din cadrul comunităţii locale) care a fost alături de el şi care a devenit un model pentru el, o sursă de suport, susţinere, învăţare şi motivare” – explică Clara Kallai, coordonator proiect.

Cu ocazia încheierii oficiale a proiectului, a fost lansat Filmul „Dezvoltare prin Mentorat!”, Ghidul de bune practici în mentorat (sau Cum să dezvoltăm oameni prin oameni) şi Caietul de abilităţi de viaţă pentru tineri.

„Proiectul «Dezvoltare prin Mentorat!» s-a desfăşurat precum o poveste… O poveste de viaţă, de dăruire şi de schimbare a altor vieţi” – punctează Puiu Tarcea, preşedinte „Pro Prietenia Arad”.

JA-D.D.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !