Mesajul Paştelui, un mesaj de dragoste

Mesajul Paştelui, un mesaj de dragoste
Mesajul Paştelui, un mesaj de dragoste
O poveste adevărată cu doi tenori de renume mondial:Jose Carreras şi Placido Domingo.

Aceasta este o poveste adevărată despre care probabil că puţini au auzit… Din motive politice, în 1984 Jose Carreras şi Placido Domingo, marii tenori, au devenit duşmani. Din această cauză, amândoi au stipulat în contractele lor că vor cânta numai dacă celălalt nu este invitat. În 1987 însă Carreras se întâlneşte cu un inamic şi mai implacabil decât rivalul său Placido Domingo: leucemia.

Lupta împotriva cancerului a fost dureroasă. Din cauza numeroaselor tratamente, a unui transplant de măduvă, a transfuziilor de sânge şi a neputinţei de a lucra în aceste condiţii, costurile tratamentelor i-au epuizat averea. Ajuns la sfârşitul posibilităţiilor sale financiare, Carreras a descoperit o fundaţie din Madrid al cărei unic scop era să ofere sprijin pentru tratamentul bolnavilor de leucemie. Datorită sprijinului primit de la fundaţia „Hermosa”, Carreras a învins boala şi s-a întors pe scenă.

De la duşmănie, la prietenie

Odată vindecat, Carreras a cerut să se alăture fundaţiei. Citind statutul ei, a descoperit că fondatorul şi donatorul principal al fundaţiei era Placido Domingo. Mai târziu a aflat că Placido a înfiinţat această organizaţie special ca să îl ajute cu tratamentul, dar a ales sa rămână anonim ca să nu îl umilească, acceptând ajutorul „duşmanului” său.

Dar partea cea mai emoţionantă a acestei povestiri a fost întâlnirea lor… Luându-l prin surpindere pe Placido la unul dintre spectacolele sale la Madrid, Carreras a întrerupt evenimentul şi umil a îngenunchiat la picioarele lui, cerându-şi iertare şi mulţumindu-i în mod public. Placido l-a ajutat să se ridice şi cu o îmbratişare caldă a pecetluit începutul unei mari prietenii.

Într-un interviu, Placido Domingo a fost întrebat de un reporter de ce a înfiinţat fundaţia „Hermosa”, ajutându-şi astfel „duşmanul” . Răspunsul său a fost scurt şi clar: „Nu ne puteam permite să pierdem o voce ca a lui!”

Adevărata putere

Omenirea a încercat să îşi rezolve nesfârşitele probleme prin războaie, politici violente, ideologii, religii create de oameni, filozofii, etc. Dar numai DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU este ADEVĂRATA PUTERE care poate să rezolve problemele! Dragostea lui Domingo pentru Carreras a fost cu adevărat dragostea lui Dumnezeu, căci „orice ni se dă bun şi orice dar desăvârşit vine de sus, de la Tatăl”, Iacov 1:17. Domingo a înfăptuit un minunat gest de dragoste faţă de un duşman, care era o fiinţă umană, egală cu el. Un exemplul a lui Iisus, care, fiind DUMNEZEU, a lăsat Raiul şi a venit aici pe pământ ca să ne mântuiască, în timp ce noi eram încă păcătoşi, separaţi de Dumnezeu: „Pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi… şi ne-a împăcat cu Dumnezeu într-un singur trup, prin crucea… care a nimicit vrăjmăşia.” (Romani 5:8; Efeseni 2:13-16). Asta a făcut Iisus… mesajul Paştelui… dragostea lui Dumnezeu.

Joseph Bonforte0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !