Mica Unire, sărbătorită la Vladimirescu

De Simion Todoca
Mica Unire, sărbătorită la Vladimirescu
Sala de spectacole a Casei de Cultură a Comunei Vladimirescu a fost arhiplină, marţi, 23 ianuarie. A fost ediţia a doua a Festivalului Culturii Tradiţionale Româneşti, care a cuprins şi un simpozion dedicat Centenarului Marii Uniri de la 1918, respectiv etapei cunoscute sub denumirea generică „Mica Unire”.

„De la Mica Unire la Marea Unire” s-a intitulat expozeul directorului Bibliotecii judeţene, Doru Sinaci, în prezenţa unor profesori de istorie, membri ai Cenaclului „Luceafărul”, dar şi unor viitori dascăli şi preoţi. Moderată de către Maria Aiftincăi, custode şi principal donator al Muzeului Etnografic al Casei de Cultură Vladimirescu, alături de primarul Ioan Crişan, festivitatea s-a bucurat de aprecierea unui public extraordinar. Elevii de la colegiul „Sabin Drăgoi”, cei de la Şcoala Gimnazială Vladimirescu, dar şi viitorii preoţi, de la Seminarul Teologic din Arad, au încântat asistenţa. Publicul a participat, în final, la „Hora Unirii”, după care a fost răsplătit cu sărmăluţe bucovinene, asortate cu toate cele cuvenite în zi de sărbătoare. „Mulţumesc tuturor celor care au onorat invitaţia, dar, mai ales, cetăţenilor Comunei Vladimirescu, care au demonstrat încă odată că putem trăi cu toţii în pace şi înţelegere, că suntem cu toţii români şi creştini. Aşa cum am mai subliniat, în Comuna Vladimirescu convieţuiesc 7 naţii şi 8 religii, dar niciodată nu s-a pus problema unor certuri sau neînţelegeri. Le mulţumesc tuturor pentru aceasta”, spune primarul Ioan Crişan.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !