Mici jurnalisti pusi pe fapte mari

De Vasile Filip
Mici jurnalisti pusi pe fapte mari
Cercul de Jurnalistică din cadrul Palatului Copiilor a desfășurat recent o serie de activități pentru îmbogățirea universului cultural și artistic al elevilor.

ARAD. „Jurnaliștii” de la Palatul Copiilor Arad au participat, recent, la emisiunea „Trăistuța cu povești” difuzată la West Tv și au vizitat redacția „Jurnalului aradean” , unde au fost informați despre modul de organizare a activităților mass-media.

Știriști

La televiziunea locală micii redactori, alături de colegii lor de la Cercul IT Multimedia, coord. de prof. Lidia Both, au fost prezentatori de știri, au citit de pe prompter, sub directa coordonare a Izabelei Vekaș și au fost invitați în Emisiunea Giorgianei Popa. „ La emisiunea -Trăistuța cu povești- copiii au vorbit despre planurile lor ca viitori jurnaliști. De la redacția Jurnalului arădean au aflat cum se desfășoară o zi din viața unui redactor și care este drumul de la informație la știre”, ne-a spus Manuela Codrean, prof. coord. Cercul de Jurnalistică.

Pedagogi

Elevii cei mari au mers să împărtășească preocupările lor jurnalistice colegilor lor mai mici de la Clasa Pregătitoare, din cadrul Școlii Generale Nr.5, clasă coord. de prof. înv. preșcolar Nicoleta Muntoiu. Cei mici au fost împărțiți în patru grupe – redacții – și au pregătit câte o știre pe care apoi au prezentat-o la un post de radio online, înființat de Andrei Mosora, unul dintre micii jurnaliști. „Copiilor li s-a părut interesantă meseria de reporter la radio, unii dintre ei manifestându-și dorința să se înscrie la Cercul de Jurnalistică, pentru a afla cât mai multe lucruri despre această profesie”, ne-a spus înv. Nicoleta Muntoiu

La teatru și la medic

Jurnaliștii s-au bucurat și de stagiunea de teatru de păpuși, a cercului cu același nume, coord. de prof. Mihaela Andrei iar în altă zi au ascultat cu atenție sfaturile medicului pediatru, dr. Rujița Ciurea, alături de colegii lor de la cercul de engleză, coord. de prof. Nesmerak Bianca și de cei de la Teatru de Păpuși.

Dezvoltarea abilităților

O parte dintre elevi au participat în perioada prepascală la Vecernie și au aflat lucruri interesente despre Taina Spovedaniei de la păreotul Cristinel Ioja. „Prin aceste acțiuni – a concluzionat prof. Manuela Codrean – s-au urmărit dezvoltarea abilităţilor de interacţiune socială, valorificarea aptitudinilor elevilor, cunoșterea instituțiilor media locale, formarea virtuţiilor creştine şi consolidarea comportamentului moral-religios. Cercul de Jurnalistică mulțumește tuturor partenerilor media pentru promtitudinea cu care mediatizează acțiunile desfășurate de Palatul Copiilor Arad”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !