MICro – context la FITN5

De Eugen Rogojan
Reactualizat la:
MICro – context la FITN5
© FOTO: Eugen Rogojan
Un atelier de grafică a afișului de teatru contemporan s-a desfășurat între 8 și 10 mai, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Nou.

Ediția a cincea a Festivalului de Teatru Nou din Arad (FITN5) a venit cu încă o noutate: un atelier de grafica afișului de teatru contemporan, mai exact a afișului de teatru underground. Susținut de Lect. Univ. dr. Laurian Popa și Prof. Nicoleta Stoica, atelierul s-a adresat elevilor Colegiului de Arte „Sabin Drgăoi”, parte a proiectului Erasmus+ „Poster Art-Take Part” și studenților Facultății de Design din cadrul Universității Aurel Vlaicu din Arad.

Participanții și tema

Peste două zeci de tineri elevi și studenți s-au înscris la atelierul susținut de Laurian Popa și Nicoleta Stoica, aceștia abordând tema „MICro – context (conjunctură, circumstanță)”. Problemele MICRO (mai mici sau mai puțin însemnate) din cotidianul românesc au fost, de altfel, tema principală a întregului FITN5.

De la obiectiv, la rezultat

Obiectivul atelierului a fost parcurgerea creației unui afiș de teatru contemporan, de la idee la transpunere. Transpunerea înseaamnă orice tip de exprimare plastică – de la desen, colaj, tehnici mixte, la fotografie și prelucrare digitală. Afișele create de către cei peste 20 de tineri din atelier vor fi printate în dimensiuni A4 și A2, urmând a fi expuse în zilele rămase din FITN5 în edificiul Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad. După încheierea festivalului, mica expoziție va „vizita” și Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” din Arad.

„Antrenorii”

Laurian Popa, unul dintre cei doi coordonatori ai atelierului, este un artist plastic arădean în vârstă de 37 de ani. Acesta se ocupă deja de aproximativ un deceniu de tot ceea ce ține de afișele pieselor de teatru puse în scenă la Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad și, încă de la prima ediție, de identitatea vizuală a Festivalului Internațional de Teatru Nou. Celălalt coordonator al atelierului este Nicoleta Stoica, profesor în cadrul Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi” din Arad.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !