Microregiune în judeţul Arad

Microregiune în judeţul Arad
Microregiune în judeţul Arad
SANTANA – Urmărind o strategie de dezvoltare economico-socială, concluzia edililor a fost să se unească. |video

Primăria oraşului Sântana a fost, ieri, gazda unei întâlniri a mai multor reprezentanţi ai unităţilor administrativ-teritoriale. În cadrul acestei întâlniri, s-a pus în discuţie o strategie de dezvoltare economico-socială, prin crearea unei microregiuni, care să cuprindă localităţile Sântana, Curtici, Pâncota, Olari, Zărand, Şimand şi Zimandu-Nou. Edilii localităţilor menţionate s-au arătat pe rând foarte încântaţi de acest proiect.

Primul pas

Gazda întrunirii, Viorel Enache, primarul oraşului Sântana, a luat primul cuvântul, punctând diferite aspecte ale strategiei propuse: „La iniţiativa Primăriei Sântana a fost organizată această întâlnire, iar spre mulţumirea noastră, toate cele şapte localităţi au răspuns prezent. Putem spune că astăzi «s-a semnat actul de naştere» al acestui proiect, care a fost aprobat în unanimitate. Prin această strategie de dezvoltare ne propunem să realizăm o diagnoză a stadiului actual de dezvoltare economico-socială a viitoarei microregiuni, să ne pregătim totodată ca administraţii locale pentru integrarea în UE, precum şi, la fel de important, să atragem fonduri europene în comunităţile noastre”.

Microregiune întinsă

Viitoarea microregiune va avea o suprafaţă de 53.689 de hectare şi un număr de 42.852 de locuitori potrivit informaţiilor primite de la edili. „Vreau să încep cu un proverb această declaraţie, «unde-s doi puterea creşte», din considerentul că sunt bucuros că fac parte din cele şapte localităţi invitate să colaboreze. Din perspectiva aceasta consider că Şimannul, pe care eu îl reprezint, va beneficia de anumite facilităţi în rezolvarea problemelor urgente cu care se confruntă. Când spun asta mă refer la înfiinţarea unei reţele de canalizare, care ar ridica condiţiile de trai ale şimăndanilor mei”, a declarat Constantin Moroşteş, primar al localităţii Şimand.

Fonduri europene

În cadrul întrunirii, a mai dorit să facă câteva precizări şi Sabin Baniciu, viceprimar al Zimandului Nou: „M-am arătat încântat de modul în care s-a desfăşurat întâlnirea, preconizând că proiectul va fi unul de viitor. Uniunea Europeană acordă fonduri pentru dezvoltarea în acest gen de zone care se înscriu perfect în prevederile legii administraţiilor publice locale”.

R.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !