Mihai Calimente: „Ambasadele să se scuze în faţa Guvernului!”

De Simion Todoca
12Comentarii
Mihai Calimente: „Ambasadele să se scuze în faţa Guvernului!”
© La conferinţa de presă ALDE Foto: JA
Ambasadele care s-au repezit să susţină protestele din piaţă ar trebui să-şi recunoască greşeala, măcar acum, când Curtea Constituţională a hotărât, pentru a doua oară, că trebuie stabilit un prag pentru abuzul în serviciu, spune preşedintele ALDE Arad, Mihai Calimente.

„Decizia CCR lămureşte, dacă mai era nevoie, necesitatea stabilirii unui prag. Deasemenea, se dovedeşte că ministrul Tudorel Toader a procedat corect refuzând să stabilească acel prag, fiind sarcina Parlamentului. Ministrul Tudorel Toader a dovedit că este un om serios, bine pregătit profesional, care nu face lucrurile în pripă” a spus Calimente. În opinia sa, Codul Penal şi Codul de Procedură Penală trebuie modificate de către Parlament la modul temeinic, nu să se apeleze la „cârpeli” care nu rezolvă nimic. Calimente îl apreciază pe ministrul Justiţiei şi pentru poziţia în cazul arhivei SIPA. „Nu se vor face publice chestiuni legate de viaţa privată a nimănui, dar dacă unii magistraţi au colaborat cu fosta securitate sau chiar, după 1989, cu serviciile secrete, românii au dreptul să ştie. Trebuie să ştim dacă aceştia, în urma presiunilor, au dat verdicte neconforme cu convingerile lor şi contrare normelor de drept”, a precizat Calimente.

Pe alt palier, Calimente a argumentat susţinerea de către ALDE a Legii salarizării unitare: „Trebuie să recunoaştem că România a avut o creştere economică bazată în cea mai mare parte pe consum. Pentru a se ajunge la o creştere bazată pe producţie şi investiţii, care să-i permită să depăşească într-un timp relativ scurt Cehia şi Ungaria, România trebuie să menţină forţa de muncă, una foarte bine calificată, prin salarii competitive. Iar Legea salarizării unitare era un pas absolut necesar”.

Cazul Didilescu revine

Prezent la conferinţa de presă, consilierul judeţean Daniel Trifon a prezentat dovezi clare- inclusiv un Comunicat de presă al CJA- privind deziformarea la care a recurs preşedintele CJA, Iustin Cionca, atunci când a afirmat că instituţia pe care o conduce nu a fost implicată în derularea proiectului Claudiei Boghicevici „Biblioteca în mijloacele de transport”. „Dl Cionca, răspunzând la interpelarea mea, a afirmat că acest proiect nu a fost luat în considerare la analizarea activităţii d-lui Didilescu, deoarece CJA nu a avut nicio implicare. Am o mulţime de dovezi că tocmai CJA se lăudase cu acest proiect, asumându-şi-l cu mare mândrie. Dincolo de activitatea d-lui Didilescu, de motivele schimbării sale, aceasta dovedeşte modul în care PNL înţelege să facă administraţie”, a declarat Trifon.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor